KAO HABUŠ

Pomoćnik Branka Bačića pijan razbio automobil, pa odgovornost prebacio na stranačku kolegicu

- To nije istina. To je čista laž. Otkud vam te informacije? - bila je prva reakcija Krune Jurgeca kad smo ga kontaktirali
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Varaždinska policija istražuje slučaj prometne nesreće koja se dogodila u noći s 29. na 30. listopada, a u kojoj je navodno sudjelovao HDZ-ov načelnik općine Donja Voća i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića za informatičku službu Kruno Jurgec (31).

Naplata štete

Prema neslužbenim informacijama, policija sumnja da je Jurgec u alkoholiziranom stanju automobilom Volkswagen Passat sletio s ceste i zatim prebacio odgovornost za nesreću na stranačku kolegicu kako bi mogao naplatiti štetu od osiguravajućeg društva. U PU varaždinskoj potvrdili su nam šturo da su “okolnosti i osobe umiješane u navedenu prometnu nesreću predmet kriminalističkog istraživanja” te da, i 15 dana nakon nesreće, još uvijek “istražuju sve okolnosti”.

Jurgec je 29. listopada posjetio smotru folklora u Vinici, općini koja graniči s njegovom općinom Donja Voća. Na smotri se zadržao kratko te se nakon 19 sati udaljio u nepoznatom smjeru. Nekoliko sati nakon toga dogodila se spomenuta prometna nesreća u kojoj je navodno sudjelovao. Jurgec, međutim, to oštro opovrgava.

Laguna, a ne Passat

- To nije istina. To je čista laž. Otkud vam te informacije? - bila je prva Jurgecova reakcija kad smo ga kontaktirali. Rekao nam je da se koristi vozilom Renault Laguna, iako su nam njegovi poznanici rekli da su ga više puta vidjeli kako se koristi sivim Volkswagen Passatom CC. Jurgecu smo uputili i službeni upit na njegovu e-mail adresu načelnika općine Donja Voća, no u telefonskom razgovoru rekao je da na e-mail neće odgovoriti jer je već rekao sve što ima reći o tom slučaju.

Osim što obnaša dužnost načelnika općine Donja Voća, Jurgec je zaposlen i kao pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za informatičku službu u središnjici stranke u Zagrebu, a bavi se i poduzetništvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:56