LOŠI REZULTATI

Članovi HDZ-a: ‘Otkad je Frane Barbarić preuzeo naš područni odbor, stranka ne postoji‘

U mjesnim odborima na istom području HDZ je pod Barbarićem ostvario katastrofalne rezultate

Frane Barbarić

 Damjan Tadić/Cropix

Članovi HDZ-a iz Područnog odbora Novi Zagreb - istok, koji su nekada bili u Predsjedništvu te zagrebačke organizacije koju sada vodi šef HEP-a Frane Barbarić, javili su se Jutarnjem listu s reagiranjem na naš članak koji je objavljen u Nedjeljnom.

U ime bivšeg vodstva i članova javila nam se Ivona Zadro koja u priopćenju tvrdi da se Područni odbor HDZ-a Novi Zagreb - istok nije raspuštao, već su svi dali ostavke jer su se događale ružne stvari u vođenju Gradskog odbora HDZ-a.

"Tadašnji predsjednik Područnog odbora Novi Zagreb - istok Ivica Perković bio je i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Zagreba. Kako su se u to vrijeme događale ružne stvari u samom Gradskom odboru, ali i u načinu vođenja, Perković je kao dotadašnji dopredsjednik dao neopozivu ostavku na sve dužnosti u HDZ-u.

Lančane ostavke

- Prije toga poslao je pismenu ostavku ne slažući se s načinom vođenja HDZ-a u gradu Zagrebu. Nakon toga su svi članovi tadašnjeg predsjedništva Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb - istok također dali neopozive ostavke. Došlo je do raspuštanja tadašnjeg Gradskog odbora HDZ-a", pojašnjavaju.

Prema njihovu viđenju situacije, tadašnjem vodstvu Gradskog odbora smetalo je što je Područni odbor Novi Zagreb - istok bila jedna od najcjenjenijih organizacija u Zagrebu. Radile su se mnoge humanitarne akcije, susreti s članstvom, ali i građanima Novog Zagreba - istok.

Jedini kandidat

"Nakon izbora Barbarića, kao jedinog kandidata za čelno mjesto Područnog odbora Novi Zagreb - istok, rezultati HDZ-a na tom području su se srozali. Na izborima lista HDZ-a i koalicijskih partnera u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - istok 2013., kada je predsjednik bio Perković, imala je pet mandata, odnosno vijećnika.

Godine 2017., kada je predsjednik bio Barbarić, HDZ je dobio tri mandata, odnosno tri vijećnika, a na lokalnim izborima 2021., također pod​ ‘kapom‘ Barbarića, HDZ je osvojio dva mandata odnosno ima dva vijećnika u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - istok.

U mjesnim odborima na istom području HDZ je pod Barbarićem ostvario katastrofalne rezultate. Otkad ju je preuzeo Frane Barbarić, stranka na području Novog Zagreba - istok praktički ne postoji. Sastanci se rijetko održavaju, a ‘druženja‘ koja organizira Barbarić su za odabranu ekipu s kojom se okružio", piše u priopćenju koje Ivona Zadro šalje u ime tadašnjeg Predsjedništva Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb - istok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:20