REKLAMA BEZ PREMCA

CNN nautičarima preporuča Hrvatsku: Otkrijte skriveni dragulj Sredozemlja!

Split, 300710.Velika nauticka guzva u splitskoj luci.Jako jugo koje puse na splitskom podrucju,potjeralo je vecinu jahtasa da se sklone u splitsku luku gdje usput mogu natocit i gorivo.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / CROPIX

Američka TV-kuća CNN u svojoj mjesečnoj emisiji o jedrenju Mainsail nautičarima je preporučila Hrvatsku. Uspoređujući Dalmaciju s Azurnom obalom i hvaleći ljepote Lijepe naše, nazvavši ju skrivenim draguljem Sredozemlja, CNN savjetuje da se Hrvatska posjeti najesen.

"Za posjetitelje u potrazi za mirnijim vremenom, jesen, nakon što su otišle ljetne gomile a vrijeme je i dalje toplo, tada dalmatinska obala zaista dolazi na svoje", preporuča CNN.

Sean Connery, Gywneth Paltrow i Pierce Brosnan obožavaju dalmatinsku obalu, dok su Clint Eastwood i Sharon Stone tražili vlastiti otok, kaže CNN.

Split je bogat rimskim i renesansnih spomenicima koje itekako vrijedi posjetiti, te nizom kulturnih događanja, gdje CNN preporučuje filmski festival sredinom rujna.

Za Hvar navodi da slovi kao utočište jet-seta, hrvatski Saint-Tropez, čijoj su popularnosti pridonijeli Brad Pitt, Sharon Stone i Steven Spielberg, gdje ne treba propustiti noćni klub Carpe Diem u koji navraćaju brojni celebrityji.

U svom prilogu o hrvatskoj obali CNN još ističe Korčulu kao rodno mjesto Marka Pola, te preporuča posjet Nacionalnom parku Mljet.

Za kraj, preporučaju završetak jedrenja u Dubrovniku, "Biseru Jadrana", koji se smatra jednim od najprofinjenijih povijesnih gradova u Europi, navodi CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:56