‘QUEST MEANS BUSINESS‘

CNN-ovac Quest intervjuirao Plenkovića, razgovor će emitirati u dvoipolsatnom showu iz Dubrovnika

Glavne teme o kojima je Quest razgovarao s Plenkovićem su i teme emisije - otvaranje Hrvatske te pripreme i očekivanja od turističke sezone
Kadar iz prošlogodišnjeg gostovanja Andreja Plenkovića u Questovoj emisiji
 Vlada RH/Twitter

Poznata CNN-ova emisija Quest Means Business ovoga četvrtka, 10. lipnja emitirati će se iz Dubrovnika, a jedan od gostiju poznatog novinara, vrsnog poznavatelja globalnih ekonomskih kretanja Richarda Questa biti će premijer Andrej Plenković.

Emisija će trajati čak 2 i pol sata, a u fokusu će biti otvaranje i turizam nakon pandemije. Glavne teme o kojima je Quest razgovarao s Plenkovićem su i teme emisije - otvaranje Hrvatske te pripreme i očekivanja od turističke sezone, zatim gospodarski oporavak, te planovi za pridruživanje Schengenu i europodručju.

Razgovor s Plenkovićem snimljen je ranije u Opatiji.

Plenković je dao Questu intervju i početkom rujna prošle godine kada je tema također bio turizam kao jedna od važnih hrvatskih gospodarskih grana koja je bila pogođena pandemijom koronavirusa. U intervjuu koji je dao prošle godine premijer je komentirao turističke brojke koje su bile upla manje u odnosu na godinu ranije, te mjere u borbi protiv COVID-19.

Gosti Questove emisije bili su svjetski lideri kao što su David Cameron i Petr Necas iz Češke, bankarska imena kao što su Jamie Dimon iz JP Morgan Chase i Robert Zoellick, bivši predsjednik Svjetske banke, zatim šefica MMF-a Christina Lagarde, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn te utjecajni ljudi velikih američkih korporacija.

Emitiranje ove vrlo popularne emisije u kojoj se gospodarske teme obrađuju na jednostavan i pristupačan način iz Dubrovnika svakako će biti i svojevrsna promocija hrvatskog turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:46