MINISTAR NA JAHANJU

Čobanković: Nema više nedodirljivih, borba protiv korupcije se nastavlja

Ministar se osvrnuo i na UN-ovo izvješće o nezaposlenosti u kojem je Hrvatska druga u svijetu. 'Da smo mjerili sami, sigurno ne bi imali takav rezultat', rekao je Čobanković.
 Damir Glibušić / CROPIX

RETKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković u nedjelju se u selu Retkovci kod Vinkovaca provezao kočijom dok je selom prolazilo 70-tak konjanika, sudionika obnovljene slavonske tradicije pokladnog jahanja.

Ministar je novinarima u Retkovcima odgovorio na upit o podatku iz UN-ovog izvješća o nezaposlenosti prema kojem se Hrvatska po broju nezaposlenih nalazi na drugom mjestu. Čobanković je komentirao da bi najprije trebalo vidjeti na koji je način UN mjerio nezaposlenost.

- Kada bi Hrvatska imala mjerenje nezaposlenosti po anketnoj stopi, onda sigurno ne bi bila na tom mjestu. Po anketnoj stopi, po kojoj nezaposlenost mjere sve europske zemlje, Hrvatska bi bila između 11 i 12 posto. Kada bi se taj postotak uvažavao, Hrvatska bi znatno drugačije stajala - ustvrdio je ministar.

Iako je rekao da je „to teško komentirati“, novinarima je kratko prokomentirao i aktualnu istragu oko poslovanja filijale Croatia osiguranja u Rijeci. Izjavio je kako je ta istraga „još jedan dokaz da u Hrvatskoj više nema nedodirljivih i da svi oni koji se bave bilo kakvim kažnjivim radnjama trebaju za to i odgovarati“.

Čobanković je rekao i kako je to u „u sklopu borbe protiv kriminala i korupcije“ u kojem će se smjeru, dodao je, nastaviti i dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:01