‘ZABRINUTI SMO‘

Coca Cola: ‘Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom bočicom Romerquellea‘

Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj - naveli su iz Coca Cole

Ilustracija, zgrada s logom Coca-Cole u Zagrebu

 Dario Kletecki/Alamy/Alamy/Profimedia/Dario Kletecki/alamy/alamy/profimedia

Iz Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. za Jutarnji list su kazali ‘ Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.

Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj.

U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima‘.

U međuvremenu su se u cijelom slučaju oglasili i iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

- Nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića. Nad istima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju gore spomenutih slučajeva hospitalizacija. Za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti ovlašten je za provedbu svih analiza hrane i pića, i iste će provesti ako nadležna tijela to nalože - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:33