ZVEČEVO PLANIRA UDVOSTRUČITI IZVOZ

Čokoladom protiv krize: U novom postrojenju u Požegi otvara se 80 radnih mjesta!

Zagreb, 111207.Pozega, tvornica cokolade Zvecevo. Zvecevo posjeduje nekoliko jakih trgovackih marki, kao sto su: Samo ti, Volim te, Super, Mond, Fantasy, a najjaci brand im je cokolada Mikado. Mikado je bila prva u svijetu cokolada sa rizom.Takodjer proizvode i alkoholna pica: Vinjak Trenk, Brandy, Barun..Zdravko Alvir je predsjednik uprave i vlasnik tvornice cokolade Zvecevo.Na slici: proizvodni pogon tvornice.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Zahvaljujući ulaganjima u domaće brendove, industrija čokolade uspijeva se nositi s krizom . U požeškoj tvornici Zvečevo upravo instaliraju novo proizvodno postrojenje vrijedno tri milijuna eura. Na taj će način udvostručiti kapacitete i osigurati ono najvažnije - nova radna mjesta, javlja HRT.

Nositi se na tržištu sa svjetskim proizvođačima čokolade, nije lako. Bez visoke kakvoće to je gotovo nemoguće. Zato je Zvečevo posljednjih godina u nove tehnologije uložilo gotovo 12 milijuna eura. U novom postrojenju za preradu čokolade zaposlit će se još osamdesetak radnika. Ukupno ih je petstotinjak.

Na europskim tržištima završi 40 posto proizvoda Zvečeva. Oni s certifikatom halal izvoze se u Jordan, a s košer u Izrael. Iduće godine, nakon punopravnog ulaska na tržište Europske unije, izvoz planiraju udvostručiti, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:34