JEZIVE SNIMKE

Čopor zvijeri napravio masakr u Zagori: Uskočili su kroz prozor među 700 ovaca, prizori su uznemirujući

Da stvar bude još žalosnija, prije provale u tor vukovi su zaklali psa koji je bio pored staje

Vukovi u Zagori

Čopor vukova, pod okriljem noći, počinio je pravi masakr u staji Mladena Sarajlića iz Sitnog Donjeg (Perković) kod Šibenika.

Predatori su preskočili armiranu ogradu i kroz otvoreni prozor zidanog objekta, na visini većoj od dva metra, uskočili među 700 ovaca i usmrtili njih 15, a naklavši njih 15, piše Slobodna Dalmacija.

Jezive snimke vukova koje teroriziraju Dalmaciju poslao nam je nesretni vlasnik koji ne vidi pravog načina borbe protiv krvoločnih zvijeri. Samo tijekom prošle godine ostao je bez četrdesetak ovaca, a strvine na desetine njih nikada nije ni pronašao.

- Nažalost, ove scene svakodnevnica su u našem kraju. Da stvar bude još žalosnija, prije provale u tor vukovi su zaklali psa koji je bio pored staje. Očito da se radi o više jedinki koji veća danima kruže oko moje stoke.

Oni su očito kod mene našli bogatu trpezu i teško je sada od njih očekivati da napuste ovo područje. Ne znam kako se protiv njih boriti. Umjesto "sankcioniranja" na način da se dozvoli odstrel, još malo pa će proglasiti ovce i koze prirodnom hranom vukovima, pa nam neće ni oštete isplaćivati - ogorčen je Sarajlić.

Prije nekoliko dana na tom području u vučjim raljama završilo je dvadesetak svinja, što dovoljno govori o razmjeru vučje populacije u tom dijelu Dalmatinske zagore i problemu koji je odavno prerastao lokalnu razinu. Vukovi se više ne "zalijeću" samo na rijetko naseljena područja nego i na veća mjesta, poput Sitnog Donjeg, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:38