DOBAR KADAR

Ćorić o imenovanju Davora Filipovića u NO Ine: ‘Nema tu nagrada, jednostavno - adekvatni ljudi‘

‘Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo predsjedanja nadzornim odborom‘

Tomislav Ćorić

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar gospodarstva i zaštite okoliša Tomislav Ćorić komentirao je za N1 smjenu Damira Vanđelića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Ine.

“Republika Hrvatska koristi svoju mogućnost, na Glavnoj skupštini temeljem zaključaka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade doći će do promjene dvaju članova Nadzornog odbora. Mediji su jutros, vidim, dobro informirani na tu temu. Novi članovi će adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari članovi, riječ je o imenovanju na 6 mjeseci. Vjerujem da su njihovi životopisi poznati. Dakle, sve u skladu sa, u konačnici, uobičajenom praksom”, rekao je Ćorić.

Na pitanje je li to politička nagrada za Davora Filipovića, koji će biti imenovan za člana Nadzornog odbora, Ćorić je kazao:

“Gospodin Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom. Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi…”, rekao je Ćorić.

“Oba kandidata, koja su predložena, svojim životopisima i dosadašnjim radom pokazuju da to zaslužuju”, dodao je ministar.

Podsjetimo, Vlada bi danas trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u Nadzornom odboru Ine umjesto Damira Vanđelića i Luke Burilovića predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2022 05:33