RESOR ENERGETIKE

ĆORIĆ O SVOJOJ ULOZI U PROJEKTU VJETROELEKTRANE OKO KOJE JE IZBILA AFERA U KOJOJ JE UHIĆENA JOSIPA RIMAC 'Nema govora o pogodovanju bilo kome'

 Goran Mehkek / CROPIX

Vjetroelektrane su jedan od predmeta istrage u sklopu koje je među ostalima uhićena donedavna državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je nedugo po stupanju na tu dužnost poništio rješenje kojim se tražila dodatna studija o utjecaju projekta Krš-Pađene na ekološku mrežu.

- Svaka odluka Ministarstva od 10. lipnja 2017. kad sam postao ministar prije svega je duboko promišljena, s druge strane konzultirane su sve nadležne institucije. U konačnici, ova odluka je prošla na dvije razine i sudske procese. Ovakvo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike tužila je Zelena akcija 2018. godine. Upravni sud je donio odluku kojom daje pravo Ministarstvu. Na tu odluku se Zelena akcija žalila, Visoki upravni sud je prošle godine negdje u proljeće ponovio da je Ministarstvo donijelo ispravnu odluku - kazao je ministar Ćorić uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, piše HRT.

Dodao je kako je i ovo rješenje kao i ostala išlo za tim da se poštuju najviši ekološki standardi te da će tako biti onoliko dugo koliko on bude ministar.

- Nema govora o pogodovanju bilo kome. Ovdje govorimo o tome da smo prije svega zaštitili interes Republike Hrvatske - kazao je Ćorić.

Na pitanje novinara jesu li Josipa Rimac i ostali osumnjičeni trebali biti isključeni iz HDZ-a odgovorio je kako će sve na tu temu reći Predsjedništvo HDZ-a i Sud časti. - Nije na meni da komentiram ovu situaciju s obzirom na to da detalje dobrim dijelom još ne znam - kazao je Ćorić.

Osvrnuo se i na Društvo lobista, čija je potpredsjednica njegova supruga, rekavši da se ono nikad nije bavilo tim pitanjem, nego se već dugi niz godina bavi promocijom zakona o lobiranju kako bi se lobistička djelatnost u Hrvatskoj konačno regulirala.

- Ono čime se Društvo lobista nikada nije bavilo je lobiranje. Neki njegovi članovi možda da, međutim, moja supruga sigurno nije jedna od tih, ako ćemo o supruzi - kazao je Ćorić, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:18