UGOVORI ZA AGLOMERACIJU

Ćorić u Karlovcu: ‘Nedostaje mi u ovim pozdravnim govorima malo jezičnih bravura. Da je Jelić tu...‘

Obraćanje nije pretjerano oduševilo ministra, pa je zazvao već zaboravljenog karlovačkog političkog asa, bivšeg župana Jelića
 Robert Fajt/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić danas je u Karlovcu upriličio veliki dan, potpisivanje prvih ugovora za gradnju komunalnog projekta Aglomeracije. Radi se o pet grupa radova kojom će u Karlovcu i Dugoj Resi biti obnovljena i proširena kanalizacijsko-vodovodna infrastruktura, potpisana su samo dva ugovora, jer za ostala tri projekta traju provjere s obzirom da izabrani izvođač dolazi iz Turske, zemlje koje nije dijelom EU.

Obraćanje načelnika Barilovića Dražena Perakovića, dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara, karlovačkog Damira Mandića, te županice Martine Furdek Hajdin očito nije pretjerano oduševilo ministra, pa je zazvao sada već zaboravljenog karlovačkog političkog asa - bivšeg župana Damira Jelića.

image
Robert Fajt/Cropix

- Drago mi je što sam danas ovdje s vama. Jedino što mi nedostaje u ovim pozdravnim govorima je malo jezičnih bravura, da je moj prijatelj Jelić tu, siguran sam da bi on to začinio. Dakle, svaki metar kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava za svaki dio naše zemlje znači jako puno, izjavio je ministar Tomislav Ćorić, pa čestitao jedinicama lokalne uprave na trudu i upornosti da se riješi dokumentacijski dio, dodajući da će njegovo ministarstvo uvijek stajati iza ovakvih projekata.

Rekao je da bi bilo sjajno da smo o ovim pitanjima izgradnje vodnokomunalne infrastrukture razgovarali prije 15-ak ili 20 godina i da su oni za naše građane bili tada riješeni, međutim, nisu, ali da za dobra rješenja nikad nije kasno.

image
Robert Fajt/Cropix

Projekt će dovesti kanalizaciju do više od 11.000 stanovnika izgradnjom 65 km odvodnje, obnoviti 56 km vodoopskrbne mreže i smanjiti gubitke vode sa 60-ak na 30-ak posto, a trebale bi i rijeke biti čišće. Ukupna vrijednost radova je 430 milijuna kuna.

image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:24