RAZUMIJE FRUSTRACIJE

Ćorić uzvratio ugostiteljima: Uvijek ću jasno artikulirati što mislim, sviđalo se to nekom ili ne

Nitko ne bi bio sretniji od mene da svi mogu normalno živjeti i raditi, i da virus ne postoji, poručio je ministar
Tomislav Ćorić
 Cropix

U prijepodnevnim satima na Trgu bana Jelačića održan je prosvjed u organizaciji Udruge Glas poduzetnika (UGP), zbog nezadovoljstva načinom upravljanja za vrijeme koronakrize.

Na prosvjedu se tražio prestanak diskriminatornih mjera prema dijelu poduzetnika, redovito isplaćivanje naknada za zaposlene, ukidanje parafiskalnih nameta i obveznih članarina, kao i odlazak ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Nije dugo trebalo da se ministar očituje na zahtjeve prosvjednika poduzetnika.

- Kriza dugo traje i jasno je da je pobudila osjećaje nezadovoljstva. Razumijem i frustracije - nitko ne bi bio sretniji od mene da svi mogu normalno živjeti i raditi, i da virus ne postoji. Nažalost, naša, ali i europska realnost, je drugačija.

Realnost je i legitimna borba za interese. Prosvjedi su sastavni dio demokracije, ali u ovom trenutku mjere se ne mogu promijeniti na takav način. Njih ne donosim ja, a još manje organizatori prosvjeda. Donosi ih Stožer, s glavnim fokusom na zaštitu zdravlja i života ljudi.

Izvor nezadovoljstva organizatora prosvjeda je moj stav da promjene PDV-a u ovim okolnostima nisu realne. Ponavljam, sad nisu realne, kao i što ću ponoviti i da nam ovakve mjere daju rezultate u borbi s virusom. Uvijek ću jasno artikulirati što mislim, sviđalo se to nekom ili ne, poručio je na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:37