VELIKA EKO-AKCIJA

Ćorić zaronio u more kod Savudrije, snimili smo ga ispod površine: ‘To je posebno iskustvo‘

Ministar je tijekom akcije čišćenja podmorja kazao kako mu je ronjenje ljubav za koju nema puno slobodnog vremena
Tomislav Ćorić
 Ivana Nobilo/Cropix

Više od 150 ronioca iz cijele Hrvatske i 50 ronioca iz Slovenije sudjelovalo je u zajedničkoj eko akciji čišćenja plaže i podmorja kampa Veli Jože, luke Savudrija i luke Piran pod nazivom "Čišćenje bez granica".

U čišćenju su sudjelovala i djeca iz Međunarodne ronilačke eko patrole, a zaronio je i Ministar gospodarstava i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

image
Tomislav Ćorić
Ivana Nobilo/Cropix

Čišćenje je organizirala Promocija ronjenja, Prostovoljno gasilsko društvo Piran, Jamarska zveza Piran, ZGHolding i podružnica Vladimir Nazor.

- Svaka aktivnost, posebice aktivnosti kao ova danas gdje su dječica, njih dvadesetak, sudjelovali u akciji čišćenju podmorja dobra je jer su ovdje na svježem zraku s jedne strane, s druge strane uče nešto novo o podmorju roneći, druže se nakon toga.

Siguran sam da provode sjajno vrijeme svi zajedno. Ovakve akcije kakve je organizirala Promocija ronjenja su smjer u kojem više nas treba ići i provoditi slobodno vrijeme - kazao je ministar Ćorić.

Kazao je i kako mu je ronjenje ljubav za koju nema puno slobodnog vremena.

- Zaroniti u hrvatskom podmorju znači živjeti za posebno iskustvo. Naše more koje je najljepše na svijetu taj osjećaj pruža svakome tko zaroni na dubinu veću od nekoliko metara - kazao je.

Ministar je ustvrdio i da je stanje u Savudrijskoj vali dosta dobro, a kazao je i da su periske na toj lokaciji u pomoru.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Ta vrsta je ugrožena u cijelom Jadranu i to je nešto na čemu moramo raditi, akcije na tu temu se poduzimaju

Što se tiče ronjenja kao sporta i hobija, siguran sam da svatko tko zaroni na veću dubinu i desetak minuta provede sam sa sobom da poželi to učiniti vrlo često.

Da očisti barem jedan mali djelić Jadrana i učiniti da naše najljepše more na svijetu bude čišće i ljepše.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Promocija ronjenja kao organizator ove akcije zaslužna je da svi zajedno budemo ovdje i moj apel je da budemo obazrivi i svjesni toga da je samo čist Jadran najljepši mogući Jadran - kazao je ministar Ćorić.

image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:18