SKANDAL KOJI JE OTKRIO JUTARNJI

ĆOSIĆ IZNENADIO KOLEGE, POJAVIO SE NA POSLU 'Ušao je s velikim osmijehom na licu, rekao: 'Dobar dan, evo mene, kriminalca' i počeo se smijati'

 
 Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Drago Ćosić, čovjek o kojem se ovih dana - zbog optužbe da je na crno preprodavao ulaznice što ih je bez znanja svojih šefova od EBU-a dobio na ime HRT-a - priča u cijeloj zemlji, danas se pojavio na svom radnom mjestu u Sportskoj redakciji HRT-a.

- Ušao je u redakciji s velikim osmijehom na licu i rekao: 'Dobar dan, evo mene, kriminalca' i počeo se smijati. Mi smo ga blijedo gledali. Nije nam bilo do smijeha - kaže nam jedan Ćosićev kolega, od kojeg doznajemo da se sportski novinar koji se našao u središtu međunarodnog skandala na Prisavlju kratko zadržao.

- Valjda mu je odvjetnik savjetovao da svrati na posao kako zbog nedolaska ne bi dobio otkaz - nagađaju kolege Drage Ćosića, o čijem će se slučaju sljedećeg tjedna očitovati Radničko vijeće na HRT-u.

Naime, na adresu tog tijela Ravnateljstvo HRT-a poslalo je kompletnu dokumentaciju o slučaju Drage Ćosića i Saše Dedića. Podsjetimo, HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obveze za te svoje djelatnike vezano za zloupotrebu ulaznica za SP u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija.

Ravnateljstvo je Radničkom vijeću predložilo da se djelatnicima koji su našoj javnoj radio i televiziji nanijeli veliku štetu i okaljali njen ugled u zemlji, ali i u svijetu da otkaz. Po proceduri, svoj su prijedlog s dokumentacijom, poslali Radničkom vijeću koje je spis primilo u srijedu 5. rujna.

- Sjednica Radničkog vijeća na tu temu održat će se sljedećeg tjedna, dakle, u zakonskom roku od osam radnih dana koji istječe 13. rujna. Ne mogu ništa izjavljivati vezano uz ovaj slučaj jer to ne bi bilo u skladu sa zakonom. Mogu samo reći da ćemo pomno proučiti kompletnu dokumentaciju - kaže Romano Široki, predsjednik Radničkog vijeća na HRT-u.

Inače, mišljenje koje će o cijelom slučaju dati članovi tog tijela HRT-a nije obavezujuće, a nakon preporuke dobivene od Radničkog vijeća Ravnateljstvo HRT-a donijet će svoju odluku o sudbini Drage Ćosića i Saše Dedića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. siječanj 2023 11:31