SLETIO U ZAGREB

ČOVJEK KOJEG SU PROSLAVILI VATRENI STIGAO U HRVATSKU Nasmijani Meksikanac ima prenatrpan raspored pa neće stići posjetiti sve gradove nogometaša

 
Yuri Cortez u Zagrebu
 Yuri Cortez / TWITTER

Slavlje hrvatskih nogometaša nakon što je Mario Mandžukić golom u produžetku polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji pokorio Englesku i “vatrenima” donio najveći uspjeh u povijesti - plasman u finale SP-a - ostat će zauvijek upamćeno i po upečatljivom trenutku neizmjerne sreće naših igrača, koji su pritom u svojem “ludilu” porušili sve pred sobom, pa tako i Yurija Corteza, fotoreportera AFP-a. Slika je to koja je obišla svijet.

Naime, “srebrni” su u trenutku neizmjerne sreće i euforičnog slavlja pokazali i ljudsku veličinu. Iako mu može biti sin, Ivan Rakitić očinski je grlio Corteza i ispitivao ga je li sve u redu, Mandžo mu je pružio ruku kako bi se ovaj pridigao ispričavajući mu se pri tome, a kao finale ove nezaboravne scene Domagoj Vida, dječački sretan, zagrlio je fotoreportera i poljubio ga u čelo. Bile su to nezaboravne scene. Cortez, naravno, našim dečkima ništa nije zamjerio.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018  Croatia players celebrate next to an AFP photographer Yuri Cortez after Mario Mandzukic scores their second goal   REUTERS/Carl Recine - RC119A25F3A0
Carl Recine / REUTERS

Štoviše, postao je prava medijska zvijezda našavši se s druge strane fotoaparata i kamera, a vrlo brzo i efikasno reagirala je i Hrvatska turistička zajednica, koja ga je pozvala da s obitelji posjeti našu zemlju. Promocijski potez za pet.

Cortez je to prihvatio i prema najavi, u petak 31. kolovoza stigao u Lijepu našu.

Cortez će u Hrvatskoj boraviti do 7. rujna te će upoznati ljepote i blagodati naše zemlje. Ali, samo neke. Ne sve. Zagreb, Dubrovnik, Split, Šibenik, Nacionalni park Kornati, Otok Žut, Zadar, Opatija, Rovinj i Pula.

Tako će izgledati itinerar boravka obitelji Cortez u Hrvatskoj. Dakle, Zagreb i Jadran.

Izostavljen je u ovom slučaju, kao i mnogo puta prije, ostatak Hrvatske. Propuštena je prilika da Cortezu i njegova obitelj posjete i vide gradove i krajeve u kojima su rođeni, odrastali i nogometno sazrijevali dečki koji su ga povezali s Hrvatskom. Neće vidjeti Mandžukićev Slavonski Brod, Vidin Donji Miholjac, Našice i Osijek, neće vidjeti kraj iz kojega je Rakitićev otac. Kraj koji također ima što za ponuditi i pokazati. Ministarstvo turizma i HTZ, koji najavljuju osnivanje posebnog povjerenstva za kreiranje i promociju turističkog brenda “Slavonija”, na Slavoniji i Baranji pali su na prvom ispitnom roku. Promocijski potez za čistu jedinicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:12