TRAGEDIJA

ČOVJEK KOJEM JE MLADIĆ UMRO NA RUKAMA 'Došla je Hitna bez doktora, tek nakon 15 minuta stigla je druga. Rekli su nam: Možete samo napisati osmrtnicu'

 
 Facebook/screenshot HRT

Mladić M. R. (21) iz Zaprešića umro je nakon što mu je pozlilo, a prema izjavama svjedoka koji su mu prvi pristigli u pomoć, nesreća se mogla spriječiti da zdravstveni sustav nije zakazao.

HRT je razgovarao s Damirom Pungartnikom koji je svjedočio jučerašnjem nemilom događaju.

"Dečko umire meni na rukama, ja puls imam. Zovemo Hitnu drugi put. U 12 minuta nema Hitne, 400 metara putuje Hitna. Dolazi Hitna, vidi kakva je situacija i nastaje opća panika, od strane Hitne. Dolazi gospođa koja je slučajna prolaznica koja je medicinska sestra i preuzima stvar u svoje ruke.

Prijatelj i ja krećemo izvoditi oživljavanje, masiramo prsa izmjenski, ona intubira čovjeka, ona upuhuje - oni gledaju! To traje tako 2,3 minute, oni preuzimaju dalje, drže to, gubi se puls. Znači dolazi Hitna bez doktora, ne postoji doktor. Doktor je u Samoboru na intervenciji, ne znam, ne zanima me. Zovu drugu hitnu, nitko im se ne javlja.

Za 10-15 minuta dolazi druga Hitna, nastavljaju oživljavanje i oni kažu Možete samo napisati osmrtnicu. Znači meni dečko izdahne na rukama. Zadnji udisaj i zadnji otkucaj srca na mojim rukama jer mu mi ne možemo pomoći", ispričao je za HRT.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva danas je objavilo kako je odmah uputilo Zdravstvenu inspekciju u Zaprešić.

Prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu sve je učinjeno sukladno pravilima struke, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo zdravstva u priopćenju izražava sućut obitelji preminuloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:55