PRVO BIJELO POLJE

Čovjek odgovoran za gaf s grbom ‘posuo se pepelom‘: Ovo mi je ludnica, nije bilo namjerno!

Vlasnik tiskare koja je radila sav tisak na dresovima tvrdi da se radi o slučajnosti
Dres hrvatske nogometne reprezentacije na Euru 2020.
 AFP

Nevjerojatan gaf dogodio se Hrvatima na Euru; na dresu hrvatske reprezentacije, naime, na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo.

Hrvatski nogometni savez odmah je najavio istragu kako je došlo do toga da "vatreni" sve svoje utakmice na Euru2020 igraju sa zastavicom na kojoj hrvatski državni grb ima prvo bijelo polje.

Pri tome su istaknuli kako je za sav tisak na dresovima reprezentacije odgovorna tvrtka Sitotisak Decolor iz Varaždina, a njezin vlasnik je Damir Kumek.

- Ovo mi je sad ludnica. Mogu reći da se svim srcem ograđujem da je to napravljeno namjerno i od bilo kakvih insinuacija u tom smjeru. Niti smo mi namjerno tako tiskali, niti je to bilo tko od nas to tražio. Apsolutno je riječ o slučajnosti i pogrešci - izjavio je za Jutarnji Kumek koji je tiskao hrvatske dresove i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

image
Na dresu hrvatske reprezentacije na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom - Modrić na utakmici sa Španjolskom
Stuart Franklin/AFP

Tamo su vatreni igrali s grbom koji, po zakonu, ima prvo crveno polje.

Nakon što je Jutarnji objavio tekst o problematičnom grbu, Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, rekao nam je kako je upravo Kumekova tiskara odgovorna za pogrešku.

- Sav tisak za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna pogreška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor, te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima, rekao je Pacak.

- Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta, dodao je glasnogovornik HNS-a.

image
Modrić na utakmici sa Škotskom
Andy Buchanan/AFP
image
Modrić na utakmici sa Češkom
Petr David Josek/AFP
image
Mateo Kovačić na utakmici s Engleskom
Glyn Kirk/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:35