STEZANJE REMENA

Crkva će u 2010. godini dobiti 18,5 milijuna kuna manje

Zagreb, 120909.Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastala se clanovima Pregovaracke skupine za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Na slici : Gordan Jandrokovic , Jadranka Kosor i Bianca Makovic.Foto: Marko Miscevic/ CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

Nakon što je Vlada prihvatila tri od 72 amandmana koje su predložili zastupnici HNS-a, IDS-a i HDSSB-a, Crkva će iz proračuna u 2010. dobiti za 18,5 milijuna kuna manje.

Ta će se sredstva, uz suglasnost Katoličke crkve, preraspodijeliti na izgradnju studentskog kampusa i Hitne službe u Puli te dviju osnovnih škola u Slavonskom Brodu.

Prema prijedlogu IDS-a za izgradnju kampusa izdvojit će se pet milijuna kuna, a za izgradnju i uređenje prostora Hitne službe 4,5 milijuna.

Na prijedlog HDSSB-a za izgradnju osnovnih škola OŠ Podcrkavlje i OŠ Antun Mihanović u području Slavonskog Broda izdvojit će se devet milijuna kuna.

Jadranka Kosor tvrdi također kako je od svih trgovačkih društava u većinskom vlasništvu države zatražila da joj dostave sve menadžerske ugovore kako bi ih proučili i smanjili. Zatražila je i pregled svih službenih automobila, te popis osoba koje se njima koriste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:01