NAKNADA IMOVINE

Crkva demantira da su dobili Kumrovec: Naši neprijatelji žele nas prikazati kao gramzive

Nadbiskupski duhovni stol demantira da im država daje Političku školu u Kumrovcu
 vlada.hr

ZAGREB - Nije istina da će Crkva dobiti zgrade bivših komunističkih institucija u Kumrovcu kao naknadu za dio oduzete imovine, demantirao je Nadbiskupski duhovni stl iz Zagreba. “Što se tiče mjerodavnih tijela Zagrebačke nadbiskupije, ne samo da nisu postignuti nikakvi dogovori, nego takovih razgovora nije niti bilo i takva vrsta poslovanja za Zagrebačku nadbiskupiju ne dolazi u obzir”, poručili su u jučerašnjem priopćenju.

- Budući da se i dalje namjerno šire neistine, ovime svojim vjernicima i cijeloj hrvatskoj javnosti dajemo do znanja da se u tome slučaju neprijatelji Crkve služe lažima, kako bi po tko zna koji put zbunili ljude, unijeli podjele, pokušali pojačavati netrpeljivost prema Crkvi i njenim pastirima, prikazujući ih kao neosjetljive za siromašne i općenito za socijalna pitanja, gramzive i isključivo navezane na materijalno - ističe se u priopćenju.

Pritom se, upozoravaju, ne čuje ništa o “grabeži i pljački koju je izvršila komunistička vlast, kao ni o nepravdi koja se desetljećima ne ispravlja narušavajući temeljna ljudska prava katoličkih vjernika i drugih građana naše Domovine”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:49