ZAHTJEVNI PROJEKT

Croatia Airlines obavila najdulji let u povijesti kompanije, vratili su kući kineske sportaše

Let od osam tisuća kilometara obavljen je uz usputno slijetanje u kazahstansku Astanu
Zrakoplov Airbus A320 aviokompanije Croatia airlines
 Boris Kovacev/Cropix

Zrakoplov Croatia Airlinesa u petak je obavio komercijalni repatrijacijski let između Zagreba i kineskog grada Tianjina, što je najdulji let u povijesti Croatia Airlinesa, kojim su iz Hrvatske kući vraćeni kineski sportaši priopćeno je iz domaće zrakoplovne tvrtke.

Let je obavljen u koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Croatia Airlinesa i turističke agencije Ban Tours.

Prema priopćenju hrvatskog zrakoplovnog prijevoznika i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, zrakoplov Airbus320 Croatia Airlinesa poletio je prema Tianjinu jutros u 1 sat s grupom od 120 mladih kineskih sportaša pekinškog sveučilišta, koji su boravili u Hrvatskoj.

Bio je to najdulji let u povijesti Croatia Airlinesa (gotovo 8000 kilometara), koji je obavljen s međuslijetanjem u kazahstanskoj Astani, nakon čega je slijedilo prvo slijetanje zrakoplova hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika u Kinu (u 13 sati po hrvatskom vremenu).

Povratni let obavit će se u subotu, 18. srpnja, također s međuslijetanjem u Astani, kojim će u Zagreb biti prevezeni hrvatski državljani i državljani Europske unije.

Taj zahtjevni projekt, u uvjetima svjetske epidemiološke krize, bio je pomno planiran i uspješno je realiziran uz veliku podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, što je još jedna potvrda uspješnih i kontinuiranih napora hrvatske diplomatsko-konzularne mreže u vezi s repatrijacijom hrvatskih državljana, kao i državljana drugih zemalja, kaže se u priopćenju.

Veliki doprinos, dodaje se, dala je i putnička agencija Ban Tours, inače zakupac navedenih repatrijacijskih letova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:43