OBNOVA FLOTE

Croatia Airlines objavio koji tip aviona kupuje: ‘Prihvatili smo ponudu, stiže 6 novih zrakoplova‘

Nacionalni avioprijevoznik obnovit će svoju flotu sa šest novih A220 zrakoplova tvrtke Airbus

Arhivska fotografija

 Tonci Plazibat/Cropix

Croatia Airlines će do 2026. obnoviti svoju flotu sa šest novih A220 zrakoplova tvrtke Airbus, objavila je Uprava ove tvrtke.

- Nacionalni avioprijevoznik prihvatio je ponudu Airbusa za šest novih aviona, koji su ugovoreni kao dodatak postojećem ugovoru koji je kompanija zaključila 2008., tada za Airbus A319 zrakoplove, koji su potom 2015. godine zamijenjeni u Airbus A320 NEO tip, da bi se konačno nakon usvojene strategije za novi razvojni ciklus odabrao tip Airbus A220, kapaciteta 127 i 148 sjedala, kažu iz Croatia Airlinesa.

Iz kompanije su izvijestili da sukladno post-covid strategiji, koja je usvojena u kolovozu prošle godine, a s ciljem obnove flote i povećanja učinkovitosti poslovanja te daljnjeg jačanja konkurentske sposobnosti, hrvatski nacionalni avioprijevoznik planira u sljedeće četiri godine zamijeniti sve postojeće zrakoplove jednim tipom zrakoplova.

- Prilikom donošenja odluke posebna je pozornost bila posvećena kretanjima na visoko konkurentnom zrakoplovnom tržištu, cijenama goriva i emisijama CO2, ciljevima zelenih politika Europske unije te zahtjevima naših putnika, kažu iz kompanije.

- Zrakoplovima nove tehnologije Airbus A220 osigurat ćemo bolji odgovor na konkretne potrebe naših putnika i efikasniji poslovni model, stvarajući pretpostavke održivog poslovanja u budućnosti, zaključuju iz Croatia Airlinesa.

U svom priopćenju nisu naveli vrijednost ugovora niti po kojem modelu će se avioni nabaviti. Novim avionima CA će zamijeniti postojeće avione A 320 i A 319 koje ima u svojoj floti.

image

Airbus A220-300

Pascal Pavani/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:09