NOVA LINIJA

Croatia Airlines prvi put u povijesti pokrće međunarodni let iz Osijeka

Letovi za München počinju 15. studenoga, a cijena karte kretat će se od 129 eura
Zračna luka Osijek
 Vlado Kos/Cropix

Nakon 30 godina od uspostave hrvatske neovisnosti državna aviokompanija Croatia Airlines po prvi put u svojoj povijesti uvodi međunarodnu zračnu liniju iz Osijeka. Pregovori direktora Zračne luke Osijek Ivana Kosa, koji je na tu funkciju imenovan prije četiri mjeseca i predsjednika uprave CA Jasmina Bajića doveli su do potpisivanja sporazuma kojim će 15. studenoga poletjeti prvi avion iz Osijeka prema Münchenu.

- Zadovoljstvo mi je i čast predstaviti novu liniju za koju je već počela i prodaja karata. Letovi počinju 15. studenoga, a cijena karte kretat će se od 129 eura. Zadovoljstvo je i što smo nakon godinu dana ponovno krenuli s međunarodnim letovima i vjerujem da je ovo tek prvi korak na nizu letova koje ćemo imati u suradnji s Croatia Airlinesom. Ovo je za nas početak, a München smo odabrali, jer se iz njega dobro vežu letovi za ostale europske destinacije. Dogovoreno je dvomjesečno probno razdoblje, ali razgovaramo u cjelogodišnjem ugovoru u trajanju od tri godine – rekao je Kos, dodavši kako će letovi na ovoj liniji biti ponedjeljkom i petkom sa dvije rotacije u avionu Dash 8 kapaciteta 76 putnika.

image
Direktor Zračne luke Ivan Kos, predsjednik Uprave Croatia Airlines Jasmin Bajić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić
Vlado Kos/Cropix

Zadovoljstvo je iskazao i Bajić, kazavši kako se ovime žiteljima istočne Hrvatske nudi povezanost sa cijelim svijetom, ali i dodatna mogućnost za razvoj turizma i gospodarstva. Na naše pitanje, nije li porazno da u 2021. godini slavimo tek prvi međunarodni let državne aviokompanije iz Osijeka Bajić je rekao da ne bi o prošlosti.

- Radije gledam kako da unaprijedimo budućnost i zato smo pokrenuli ovaj projekt s nadom da će postati cjelogodišnji – kazao je predsjednik uprave CA, dok je direktor ZL Osijek dodao i kako je u pregovorima s drugim aviokompanijama, pa i niskotarifnim, oko uspostave novih međunarodnih linija, prije svega prema Njemačkoj, Švicarskoj, Irskoj i Londonu. Kazao je i kako nova uprava radi na masterplanu održivog razvoja Zračne luke za idućih 30 godina.

Sporazum su pozdravili i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, kazavši kako je ovo početak ostvarenja cilja da Osijek bude regionalni prometni centar te župan osječko-baranjski Ivan Anušić, koji je najavio i skorašnji posjet ministra prometa Olega Butkovića, a na temu početka realizacije projekta revitalizacije ZL Osijek, odnosno njezine prve faze, obnove zgrade putničkog terminala vrijedna oko 50 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:50