ŽIVOT UZ COVID-19

CROATIA AIRLINES USKORO OBNAVLJA DOMAĆI ZRAČNI PROMET Uvode stroga nova pravila za putnike: 'Ne dolazite bez maske, evo koje su prihvatljive'

 Ranko Suvar / CROPIX

Nacionalna aviokompanija Croatia Airlines od 11. svibnja počinje s djelomičnom obnovom zračnog prometa unutar Hrvatske.

Najprije će biti obnovljena veza zmeđu Zagreba i Splita te Zagreba i Dubrovnika, uvođenjem dva leta (jutarnji i večernji). Trenutno se odvija samo jedan međunarodni let, i to na liniji Zagreb-Frankfurt-Zagreb jednom dnevno.

Od ponedjeljka 4. svibnja na svim letovima Croatia Airlinesa obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice, objavili su u subotu iz kompanije.

- Slijedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, ovu zaštitnu mjeru kompanija je preventivno donijela kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta. U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila - pojasnili su.

Croatia Airlines osigurala je zaštitna sredstva svim članovima kabinske posade s obzirom da oni dolaze u izravan kontakt s putnicima. Zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, a prilikom čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere.

- Treba naglasiti i da su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno - priopćili su.

Naglašavaju kako od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, a kompanija će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:19