AFERA FIMI MEDIJA

Croatia osiguranje neće se žaliti na presudu: Vojkoviću višemilijunska otpremnina, a Mihanoviću rukovodeće mjesto

ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) Croatia osiguranja d.d. neće se žaliti na presude Trgovačkog suda u Zagrebu kojima su poništeni otkazi nekadašnjim čelnicima te tvrtke Hrvoju Vojkoviću i Damiru Mihanoviću, već će Vojkoviću isplatiti otpremninu, a Mihanoviću ponuditi rukovodeće mjesto u tvrtki, priopćeno je danas iz te osiguravajuće kuće.

NO Croatia osiguranja jučer je raspravljao o presudama Trgovačkog suda kojima se utvrđuju ništavim odluke o opozivu Vojkovića i Mihanovića s mjesta predsjednika Uprave i člana Uprave Croatia osiguranja. NO je donio odluku o sklapanju nagodbe s njima, te sukladno tome neće uložiti žalbe Visokom Trgovačkom sudu u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Hrvoju Vojkoviću, sukladno odredbama iz nagodbe i poštujući odredbe tada važećeg ugovora o radu, bit će isplaćen adekvatan zaostali iznos plaća, dok će Damiru Mihanoviću, sukladno odredbama nagodbe, biti ponuđeno jedno od rukovodećih radnih mjesta u Grupi Croatia osiguranja, navodi se u priopćenju.

Mihanović i Vojković su smjenjeni, a potom su dobili i otkaze, nakon što je Mihanović u medijima progovorio o aferi Fimi medija. Dvije godine nakon otkaza i tužbi koje su podigli zbog nezakonita otkaza, dobili su presude da ih poslodavac mora vratiti na posao, te s Croatia osiguranjem postigli dogovor.

Po pisanju medija, Vojković je uzeo otpremninu u bruto iznosu između 3,5 milijuna kuna i 7,5 milijuna kuna, a Mihanoviću je ponuđeno mjesto predsjednika Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 01:18