TKO JE OVDJE LUD?

CRTICA IZ VLAKA: PRODAJU KARTE, ALI TEŠKO VRAĆAJU KUSUR 'Dao sam kondukteru 200 kn, a on me po ostatak poslao na šalter s najluđim radnim vremenom'

 
 CROPIX

"Izvolite kartu. Ovo vam je potvrda s kojom ostatak novca možete podići na blagajni stanice", objašnjava kondukter kako mogu doći do ostatka mojih 189 kuna nakon što mi je 'uručio' voznu kartu čija je cijena 11 kuna. Naime, vozne karte prodaju se u vlaku subotom, nedjeljom i blagdanima jer tada kolodvorske blagajne ostaju zatvorene!

Pokušaj da konduktera uvjerim da mi ostatak para treba jer mi je to 'budžet' do ponedjeljka ostaje tek pokušaj.

"Na svakoj blagajni vratit će vam vaš novac. Pa što mislite da bih ja trebao u džepu imati pet tisuća kuna da vraćam kusur", neumoljiv je zaposlenik Hrvatskih željeznica koji se vjerojatno nerijetko čudi, zajedno sa svojim nadređenima da mu je tvrtka u problemima zbog premalog broja putnika.

Dobro, mislim si, pa kad izađem iz vlaka možda izgubim koju minutu na blagajni, ali valjda ću doći do svojih para. No, 'vrag leži u suboti' pa se nevolje s putovanje 's preponama' nastavlja. Na blagajni u Sesvetskom Kraljevcu piše - radimo od ponedjeljka do petka od 5.37 do 14.37 (!?) na pauzi smo od 8.55 do 9.25, a subotom, nedjeljom i blagdanima ne radimo! Riječju, do ponedjeljka ništa od mojih 189 kuna jer - HŽ prodaje karte, ali teško vraća kusur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:49