SAMO UZ JUTARNJI

Čuda Hrvatske u 12 atlasa: Stiže jedinstveni serijal namijenjen edukaciji, zabavi i putovanjima

Prvi atlas iz informativnog, zabavnog i poučnog serijala, ‘Atlas hrvatskih parkova‘, izlazi u ponedjeljak 20. srpnja
atlasi, Jutarnji

Od ponedjeljka 20. srpnja do utorka 12. kolovoza uz Jutarnji list kreće serijal od dvanaest atlasa "Sva čuda Hrvatske". Ovaj jedinstveni serijal namijenjen je edukaciji, zabavi i putovanjima, a u paketu s Jutarnjim listom stoji 15 kuna. Tijekom četiri tjedna, ponedjeljkom, utorkom i srijedom, uz atlase "Sva čuda Hrvatske" čitatelji će otkriti mnoge tajne i zanimljivosti iz svih kutaka Lijepe naše, pronaći mjesta koja svakako treba posjetiti (i poželjeti ih posjetiti), upoznati okuse i mirise u kojima treba uživati...

Na svoje će doći i ljubitelji prirode i oni koje više zanimaju povijesne znamenitosti. Obilje korisnih informacija pronaći će i ljubitelji dobre hrane i fine kapljice, savršenih domaćih proizvoda s polja i iz maslinika. Atlasi će pomoći i onima koji tragaju za savršenim mjestom za aktivni odmor na moru ili kontinentu, ili se žele opustiti u nekoj wellness oazi. Serijal "Sva čuda Hrvatske", kroz 12 atlasa pruža malo more podataka uz informativne karte, zanimljive, bogate ilustracije i mnogo vrhunskih fotografija.

image
atlasi, Jutarnji

U prvom atlasu iz serijala koji izlazi u ponedjeljak 20. srpnja, "Atlasu hrvatskih parkova", obuhvaćen je 21 park u zemlji (osam nacionalnih, 11 parkova prirode i dva regionalna). Za svaki park izrađena je detaljna karta, a uz nju su istaknute sve važne informacije o pojedinom parku, poput događanja, edukativnih radionica i staza, aktivnostima, znamenitostima, te sve bitne informacije o Javnoj ustanovi koja njime upravlja.

image
atlasi, Jutarnji

Drugi je po redu "Atlas hrvatskih šuma". Na kartama regija Hrvatske u ovom atlasu može se vidjeti više od 400 označenih i popisanih prirodnih znamenitosti iz kategorija spomenika prirode, strogih rezervata, posebnih rezervata, spomenika parkovne arhitekture, značajnih krajobraza i park-šuma. U atlasu su, uz odlične fotografije, objašnjene i opisane sve kategorije zaštite. Tu su i brojne zanimljivosti o zaštićenoj prirodnoj baštini te popis Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima županija.

image
atlasi, Jutarnji

"Atlas biljnog i životinjskog svijeta" treći je u serijalu. Na kartama u ovom atlasu su istaknuta i opisana sva bitna mjesta za ljubitelje ornitoloških rezervata, botaničkih i zooloških vrtova, arboretuma, botaničkih i zooloških rezervata, geografsko-botaničkih i botaničko-zooloških rezervata, ihtioloških i ihtiološko-ornitoloških rezervata.Također, uz nacionalne parkove, parkove prirode i regionalne parkove označena su i mjesta promatranja ptica, dupina i divljači. Atlas čitatelja upoznaje i s najznačajnijim predstavnicima biljnog i životinjskog svijeta, autohtonih vrsta, endema, a posebno su istaknute autohtone pasmine Republike Hrvatske te informacije o pojmovima vezanim za prirodu i njezinu zaštitu.

image
atlasi, Jutarnji
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:23