UMJETNA LAGUNA

ČUDO U VODICAMA Uređuje se plaža na kojoj će more biti 10 stupnjeva toplije: 'Ovaj projekt će nam drastično produljiti sezonu!'

Na plaži Male vrulje izradit će tri tzv. lukobrana. Na središnjem lukobranu bit će bazen s morskom vodom i polivalentni prostor za glazbeno-kulturne priredbe
 HANZA MEDIA

Tijekom ovih hladnih mjeseci u turističkim Vodicama građevinski strojevi ne miruju. U sklopu projekta kanalizacijskog sustava vrijednog 150 milijuna kuna počeli su radovi na izgradnji biopročistača u predjelu Seline, a istovremeno su pri završetku radovi na vodičkoj obilaznici “teški” 80 milijuna kuna, koja će biti puštena u promet do kraja ožujka.

Oba projekta financiraju se najvećim dijelom bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ekološki moduli

Ovih dana, pak, počinju radovi na još jednom kapitalnom projektu, a riječ je o drugoj fazi uređenja istočne gradske plaže Male vrulje. Projekt vrijedan devet milijuna kuna financira se iz proračuna Grada Vodica, a s bespovratnih milijun kuna sufinancira ga Ministarstvo turizma iz programa razvoja javne turističke infrastrukture.

- Ovom rekonstrukcijom plaža će biti koncipirana na sustavu zatvorene lagune i bazena kojim će se stvoriti temperatura mora i do deset stupnjeva viša od okolne. Na taj način omogućit će se znatno produljenje kupališne sezone, od ranog proljeća do kasne jeseni. Inače, svi elementi koji će se koristiti u uređenju plaže mogu se reciklirati i modularno izmjestiti te nadograđivati, ovisno o budućim potrebama i zahtjevima destinacije - rekla nam je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Pokraj tipičnih plažnih sadržaja, Male vrulje ovom rekonstrukcijom dobit će i svoj polivalentni karakter te će se taj prostor tijekom noćnih sati koristiti kao pozornica i galerija na kojima će se nuditi raznovrsni kulturno-umjetnički i glazbeni sadržaji.

Otvorenje u lipnju

Inače, nakon provedenog javnog natječaja, Grad Vodice potpisao je ugovor s građevinskom tvrtkom Sarađen d.o.o. o izvođenju radova na Malim vruljama. Radovi će trajati četiri mjeseca, pa će Vodice već predstojeću turističku sezonu dočekat s gradskom plažom u novom ruhu na kojoj će more biti toplije deset stupnjeva u odnose na ostale plažne prostore u ovoj vodećoj turističkoj destinaciji Šibenske rivijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 21:52