PALJBA PO EX KOLEGAMA

Čuljak: Dosta mi je svega jer me napadaju kolege ništa bolji od mene. Sramotna je mržnja koju pokazuju

Što se tiče bolovanja: Elizabeta Gojan bi me prva trebala razumjeti jer je i sama često bolovala i to vrijeme nije provodila u krevetu nego po zagrebačkim kafićima
 Cropix

ZAGREB - Dijana Čuljak u razgovoru za Jutarnji list zanijekala je da je ikad kao HTV-ova novinarka bila u sukobu interesa i odgovorila dojučerašnjim kolegama.

- Sramotna je mržnja koju javno pokazuju pojedini “kolege” s HRT-a prema meni. Činjenica je da na javnoj televiziji postoji nekolicina ljudi, svojevrsna interesna skupina koju oduvijek više od profesije zanimaju revolucije i blaćenja ljudi. To je tako zato da se ne bi otkrili njihovi višestruki sukobi interesa.

Brinu za javni interes

Na koje ljude s HTV-a mislite?

- Na primjer, na Lelu Knežević. Smatram da bi bilo zanimljivo doznati kako je ona od tajnice na HTV-u postala urednica bez i jednog jedinog objavljenog novinarskog priloga. Također, zanimljivo bi bilo doznati i kako se definira sukob interesa u sklopu kojeg Lela Knežević i njezina prijateljica Maja Sever u svoje emisije već godinama kao gosta pozivaju supruga Lele Knežević, Branimira Pofuka, a on onda kasnije o HRT-u piše u novinama u kojima radi... Nadalje, što se tiče mog bolovanja, zbog kojeg me se posljednjih dana također prozivalo, Elizabeta Gojan prva bi trebala pokazati razumijevanje jer je i sama prije nekoliko godina vrlo često bolovala i to vrijeme nije provodila u krevetu (što misli da bih ja sada morala raditi), nego je izlazila po zagrebačkim kafićima. Ali njoj to nitko nije uzeo za zlo. Usput, zgodno bi bilo i da Elizabeta objasni kako je ove sezone uspjela dobiti svoju vanjsko-političku emisiju “Oko globusa”, a kad je već tako silno zabrinuta za javni interes, neka kaže i zašto se ne HTV-u trenutačno prikazuje čak pet vanjsko-političkih magazina, a nema ni jednog unutarnje-političkog magazina.

Ali Elizabeta, Lela i Maja nisu jedine s HTV-a koje javno govore protiv vas...

- Znam da nisu. Tu je, na primjer, još i Nikola Kristić, čovjek koji godinama na razne načine pokušava postati šefom HND-a. Čovjek koji se bavi više funkcijama, a manje novinarstvom. Konkretno, otkako je prije sedam godina otišao s funkcije Informativnog programa, nije proizveo ni jednu minutu televizijskog programa. Njegova mjesečna plaća je 16.000 kuna, s davanjima, dakle, 32.000 kuna. Ispada da on godišnje HTV stoji 400.000 kuna i to tako posljednjih sedam godina, tijekom kojih mu je ukupno isplaćeno tri milijuna kuna. Zašto netko javno ne postavi pitanje na osnovi čega je on u sedam godina dobio tri milijuna kuna?

Što je s vašim sukobom interesa?

- Nikad nisam bila u sukobu interesa. Nikada nisam radila za konkurenciju.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:24