NESREĆA U ČABRU

Curio plin uz upaljenu peć, došlo do stravične eksplozije, dvije osobe ozlijeđene, susjedi prestravljeni...

Policija je očevidom utvrdila da je vlasnik nestručno spojio plinsku bocu na štednjak, kriminalističko istraživanje u tijeku

Eksplozija plina (ilustracija)

 Damir Krajac/Cropix

Zbog nestručne zamjene plinske boce jučer oko 11.20 sati na širem području Čabra došlo je do stravične eksplozije u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Na mjesto užasa odmah je pristigla Hitna pomoć te je utvrđeno da su 66-godišnji vlasnik kuće, inače hrvatski državljanin, te 54-godišnja Slovenka zadobili lakše ozljede.

A policija je u obiteljskoj kući provela očevid u suradnji sa protupožarnim inspektorima. Pritom je utvrđeno da je 66-godišnjak nestručno spojio plinsku bocu na instalaciju štednjaka u kuhinji. Potom je došlo do istjecanja ukapljenog naftnog plina - propan butana. No, kako se u blizini štednjaka nalazila peć na kruta goriva u kojoj su gorjela drva, najvjerojatnije je uslijed istjecanja plina i miješanja topline iz peći došlo do eksplozije koja je prestravila ukućane i susjede.

- Tom eksplozijom oštećeni su stolarija i stakla u stanu odnosno na kuhinji, u spavaćoj sobi, ulaznim vratima i drugim prostorijama. Nastala materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a kriminalističko istraživanje je u tijeku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Pozivamo građane još jednom na povećani oprez u sezoni grijanja kako se ne bi ponovili ovakvi i slični događaji. Provjeru plinskih i drugih instalacija u domaćinstvu uvijek prepustite stručnim osobama - apeliraju iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:56