ZAHVALNI UKRAJINCI

‘Da biste postigli cilj, morate ići do njega, a nama je Hrvatska pomogla utrti put prema EU‘

Lako je ići ako nisi sam na putu. Još je lakše ako uz sebe na tom putu imaš vjerne prijatelje i pomoć, kaže veleposlanik Vasilj Kirilič

Vasilj Kirilič

 Goran Mehkek/CROPIX

Nakon što je Ukrajina i službeno dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, oglasilo se i Veleposlanstvo Ukrajine u RH. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Dugoočekivano je postalo stvarnost. Ukrajina je postala kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji.

Sjećam se riječi Emmanuela Kanta: 'Da biste postigli cilj, morate ići do njega'.

'Doista smo išli i nemamo niti zrna neistine iza sebe', rekao je ukrajinski prorok Taras Ševčenko, čiji je spomenik podignut u Zagrebu u Ukrajinskoj ulici.

Lako je ići ako nisi sam na putu. Još je lakše ako uz sebe na tom putu imaš vjerne prijatelje i pomoć.

Republika Hrvatska je bila i jest pomoćnica Ukrajini i pomogla je utrti put prema Europskoj uniji. Taj put smo prebrodili zahvaljujući zajedničkim koracima, zahvaljujući čelnicima koji su nas doveli do cilja, a od kojih je jedan veliki prijatelj Ukrajine, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Izuzetno cijenimo odanost predsjednika Vlade načelima slobode i demokracije koje Ukrajina sad brani u krvavoj borbi protiv ruskog agresora.

Želim Republici Hrvatskoj brzo postizanje doista povijesnog cilja za Hrvatsku - pristupanje Schengenskom prostoru i eurozoni.

Zajedno smo sila. Zajedno idemo do cilja - stoji u priopćenju koje potpisuje veleposlanik Ukrajine, dr. sc. Vasilj Kirilič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:44