POZITIVAN ISKORAK

Da, i to je moguće: Postoji grad u Hrvatskoj u kojem su kandidati dali potpise svojim rivalima

Izrazito hladno travanjsko jutro nimalo nije smetalo brojnim Daruvarčanima koji su druženjem i potpisima podržali svoje opcije
Protukandidati, HDZ-ov Damir Lneniček i SDP-ov Igor Jareš jedan drugom dali su podršku u nadolazećim izborima
 Igor Jareš/mojportal

Izrazito hladno travanjsko jutro nimalo nije smetalo brojnim Daruvarčanima koji su druženjem i potpisima podržali svoje političke opcije, piše MojPortal. Naime, na malom prostoru, s neobično malim razmakom, ali dovoljnim da zadovolji epidemiološke mjere, prijepodne su se okupile najistaknutije daruvarske političke opcije.

Potpise za kandidaturu za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu prikupljali su tako HDZ-ov Damir Lneniček, SDP-ov Igor Jareš, te Tanja Herceg, Neovisna kandidatkinja koja ima podršku DB Nezavisne liste i koalicije. Potpise građana prikupljala je i Nezavisna lista Vladimira Bileka i to za Nezavisnu listu za Gradsko vijeće Grada Daruvara.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Daruvara je Vladimir Bilek, a na istoj listi je i Tanja Novotni Golubić, inače kandidatkinja za zamjenicu župana BBŽ.

Iskorak u kampanji

- Evo, svima sam dao svoj potpis, podržavam sve koji su istaknuli kandidaturu za gradonačelnika Daruvara, što je više kandidata to će biti zanimljivije, a i to je jako dobro za demokraciju – kazao nam je „na licu mjesta“ HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Daruvara, te aktualni gradonačelnik Damir Lneniček koji je ujedno zahvalio i svim građanima koji su u velikom broju, unatoč hladnoći i vjetru, došli podržati njegovu viziju razvitka Daruvara.

Naglasio je kako je ponosan što su i njegovi protukandidati dali potpore jedni drugima. Taj je čin okarakterizirao kao demokratski iskorak ove kampanje.

Tanja Herceg kazala nam je kako je današnje druženje s građanima, odnosno direktna komunikacija dokaz da se Daruvar budi.

- Današnji dan samo je potvrdio da naši sugrađani žele promjene. Najviše ih smeta nezaposlenost, niske plaće, iseljavanje mladih i nepravedna politika zapošljavanja. Kao i prije, i danas i uvijek ću biti na raspolaganju sugrađanima. Pravi gradonačelnik nije s građanima samo kada je kampanja nego je uvijek sa sugrađanima i radi za Daruvar bez obzira na izbore, poručila je Herceg.

Boljitak Daruvara

Ono na što je SDP-ov Igor Jareš, pak, baziran jest, potvrdio nam je – pozitivna kampanja.

- Zahvaljujem se svim građanima na podršci, kao i ljudima iz stranke, posebice mladima koji će predstavljati ideologiju i viziju da naš grad bude bolji, transparentniji i progresivniji. Prvenstveno želimo da mladi ostanu ovdje i da imamo jednak grad za sve. Moto kampanje je da budemo pozitivni, naravno da ukazujemo na probleme, no na jedan civiliziran način jer svima nam je u interesu boljitak Daruvara – kazao je Jareš koji je također pozdravio Lneničekov potez pružanja potpore ostalim protukandidatima. I sam je tako postupio, kaže nam.

- Imamo veliku podršku u Daruvaru, ne samo članova već i brojnih simpatizera, a upravo je u tome velika snaga SDP-a – zaključio je Jareš.

Vladimir Bilek zahvalio je svim svojim sugrađanima što su u tolikom broju došli i podržali rad njegove političke opcije.

- Gotovo svi građani koji su prolazili, dali su nam podršku, a raduje me što je danas u Daruvaru vladao poseban optimizam, unatoč različitim političkim opcijama koje su bile u gradu i djelovale na prilično uskom prostoru. Činjenica je da nas, ako se nastavi pozitivna kampanja kakva je dosad viđena u Daruvaru, čekaju bolja i sretnija vremena za naš grad, zaključio je Bilek, , piše MojPortal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:42