NEDJELJOM U DVA

'DA IMAM GAY SINA REKLA BIH MU: TO ŠTO IMAŠ S DRUGIM MUŠKARCEM NIJE BRAK' Željka Markić kod Stankovića

U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva gošća Aleksandra Stankovića bila je predstavnica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić.

Govorila je o uspjehu prikupljanja potpisa za referendum na kojem bi se tražilo da se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak zajednica isključivo žene i muškraca.

Kazala je kako ju je na inicijativu ponajviše potaknuo način na koji je ministar Željko Jovanović pokušao u škole uvesti Zdarvstveni odgoj posebice njegova nasilnost i ne otvorenost drugom mišljenju. Druga stvar je bila situacija oko slične problematike koja se događala u Francuskoj. Zatim događanja oko referenduma za Srđ, ali i izjave nekih političara da će homoseksualci moći posvajati djecu.

Potom je naručila istraživanje koje je pokazalo da bi 90 posto ljudi pristalo da se u Ustav unese definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

Inicijativu su, kaže, osim Katoličke crkve poduprle i pravoslavna te muslimanska zajednica.

- Troškovi prikupljanja potpisa za referendum na kraju su iznosili ukupno oko 3 milijuna eura. Dobili smo 164 tisuća kuna, polovicu od poslovnih subjekata, 26 posto dale su fizičke osobe, a 24 posto vjerske zajednice. Sve ostalo su volonterske usluge, koje bi koštale 750 tisuća kuna i oko 20 milijuna i 200 tisuća za 6.000 volontera koji su bili na štandovima - kazala je Markić.

Na pitanje o tome ugrožava li nju osobno činjenica da bi homoseksualci mogli odgajati djecu odgovorila je:

- Da, jako, posebice ako neću moći reći da sam svojoj djeci majka već roditelj -.

- Svatko tko se slaže s definicijom braka da je zajednica muškarca i žene mogao je potpisati. Pa potpisivali su nas i homoseksualci, odgovorila je Željka Markić na pitanje kako to da ju ne smeta da joj inicijativu potpisuju promiskuitetne osobe te se pozivala na presudu Europskog suda u Strasbourgu, prema kojoj pravo na homoseksualni brak nije ljudsko pravo.

Na pitanje je li član Opus Dei Željka Markić odgovorila je kako nije pristojno nekoga pitati koje je duhovnosti unutar katoličke crkve kao niti koje je nacionalnosti.

Voditelj ju je upitao št bi učinila da je netko u njenoj obitelji homoseksualne orijentacije.

- Kao svaki roditelj koji promišlja o opasnostima za svoju djecu, smatram da bi to bilo opasno za moje dijete. Homoseksualnost je opasan stil života. Bijelci homoseksualci 60 puta su skloniji umrijeti od AIDS-a. To je smrtonosna bolest,a po svim parametrima su depresivniji i nezadovoljniji u životu. Nastavila bi voljeti sina bezuvjetno, ali rekla bi mu: Sine, to što imaš s drugim muškarcem nije brak - zaključila je Željka Markić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:46