GLAVNI TAJNIK HDZ-a

‘Da, prepolovit ćemo broj lokalnih dužnosnika. Pa ne može Vrlika biti kao Split‘

Ante Sanader rekao je da njegova stranka doista namjerava provesti ono što je ministar Malenica najavio
Ante Sanader
 Goran Mehkek/Cropix

Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a, rekao je da njegova stranka doista namjerava provesti ono što je ministar Ivan Malenica najavio kao "prepolovit ćemo broj lokalnih dužnosnika", javlja N1.

"To smo i stavili u svoj program za ove izbore, jasno smo naznačili da ćemo smanjiti broj dužnosnika", komentirao je Sanader.

Voditeljicu je zanimalo hoće li se HDZ to usuditi učiniti uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj sljedeće godine, kako je najavio ministar pravosuđa i uprave.

"Nije logično da gradovi Split, Komiža, Vrlika imaju isti broj zastupnika i ista prava. Tako je i s općinama, ne možemo isto tretirati neke male općine i neke općine veličine gradova", odgovorio je Sanader.

Politički tajnik HDZ-a je potom potvrdio da će njihova stranka na izborima u Zagrebu doista ići sa svojim gradonačelničkim kandidatom. Ali, hoće li to biti Vili Beroš rekao je da je "još prerano za govoriti o tome".

Za turističku sezonzu je rekao da je prezadovoljan.

"Ona je rezultat rada stožera i Vlade. Bili smo najuspješnija zemlja u borbi protiv covida, u Europi su vidjeli da smo sigurna zemlja. Jučer je na autocesti prošao broj vozila od 95 posto onoga od prošle godine", komentirao je.

Umjesto da Hrvatska bude zadovoljna sa 25 posto turizma od prošle godine, koliko je Krunoslav Capak danas za N1 otkrio da se nadalo pri kraju prvog vala koronavirusa u vodstvu Hrvatske, "makar da ljudi prežive", kolovoz sada dostiže i 90 posto prošlogodišnjeg broja turista u isto doba sezone.

"Moramo samo izdržati da kolovoz bude kao do sada, što će značiti da će Hrvatska biti jedna od najuspješnijiih zemalja na Mediteranu", kazao je Sanader za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:14