MINISTROVA PORUKA

'DA SE POJAVIO VIDOŠEVIĆ, OPET BI GA IZABRALI' Maras na Facebooku o novom šefu HGK

'Pogreška je bila ostaviti staru skupštinu da bira novog predsjednika', navodi Maras koji je na svom Facebook profilu komentirao izbor Luke Burilovića za novog predsjednika HGK
Zagreb, 280214.Cesarceva 4, Kuca Europe.Ministar poduzetnistva i obrta Gordan Maras zatvorio je u kuci Europe nacionalnu konferenciju projekta -Poboljsavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice .Na fotografiji: Gordan Maras .Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras smatra kako je Hrvatska gospodarska komora (HGK) izborom novog predsjednika Komore nastavila starim smjerom, kako su umjesto reforme izabrali opet politiku te je sve sigurniji da treba mijenjati zakon o HGK, osigurati reformu Komore i dati članovima da izaberu žele li plaćati članarinu.

"HGK je nastavio starim smjerom. Izabrani predsjednik kaže da ne želi utjecaj politike, a gotovo sve dužnosti koje je obnašao do sada osigurao mu je HDZ. Pogreška je bila ostaviti staru skupštinu da bira novog predsjednika jer imam osjećaj da se jučer slučajno pojavio Vidošević opet bi ga izabrali", navodi Maras koji je na svom Facebook profilu komentirao izbor Luke Burilovića za novog predsjednika HGK.

Umjesto reforme izabrali su opet politiku, ističe Maras.

"Sve sam sigurniji da treba mijenjati zakon o HGK na način da se osigura reforma komore ili da se ostavi članovima na izbor da li žele dobrovoljno plaćati članarinu i na taj način podupirati određenu politiku i nečiju političku ambiciju", zaključuje Maras.

Skupština HGK jučer je za novog predsjednika u mandatnom razdoblju 2014. do 2018. izabrala Luku Burilovića, predsjednika Uprave Sladorane Županja, koji će čelno mjesto Komore preuzeti od 1. travanja.

Burilović je u drugom krugu glasovanja dobio više glasova od Damira Kuštraka, izvršnog potpredsjednik za izvozna tržišta koncerna Agrokor, a uz njih dvojicu kandidati za čelnog čovjeka HGK bili su i Vladimir Ferdelji i Zlatko Hodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2021 02:44