IZBORNE ANKETE

DA SU DANAS IZBORI... HDZ ispred SDP-a, Milanović opet najnepopularniji

 Vlado Kos / Cropix

Izborna potpora SDP-u i dalje pada, a raste HDZ-u, pokazuju rezultati redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus koje prenosi HRT.

Sve je popularniji OraH, a Hrvatski laburisti tek su na šestome mjestu. HDZ bi u ovom trenutku izabralo 23,1 posto birača, a SDP 19,1 posto. Za obje je stranke to mali rast, odnosno pad u odnosu na mjesec prije.

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar s 30,9 posto potpore, a slijedi ga Mirela Holy s 10,5 posto. Na trećem je mjestu predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović s 8,6 posto.

Na vrhu liste najnegativnijih po istraživanju agencije Promocija plus po prvi put je je premijer Zoran Milanović, a odmah iza njega je šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Da je premijer najnepopularniji smatra 33,4 posto ispitanika, a za Karamarka, pak, to misli 30,9 posto.

Podsjetimo, prije desetak dana, neslavno mjesto najnepopularnijeg preuzeo je šef SDP, ali prema Crobarometru, redovitom mjesečnom istraživanju koje provodi Ipsos Puls.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:19