ŽESTOK ODGOVOR

DAČIĆ 'Izjava Kotromanovića skandalozna. Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a nadam se da to neće biti ni Hrvatska kada odgovorimo'

 Nikša Duper/CROPIX / CROPIX

- U vrijeme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i cijela regija, zalažu za mir, stabilnost i pomirenje, šokirani smo što ministar obrane Hrvatske govori o nekontroliranom naoružavanju, čime se direktno upućuju prijetnje Srbiji - navodi se u priopćenju srpskog Ministarstva vanjskih poslova, prenosi Blic.rs.

- Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a nadamo se da to neće biti ni Hrvatska kada Srbija poduzme odgovarajuće zaštitne i obrambene mjere - ističe se u priopćenju.

Tehnički ministar obrane Ante Kotromanović je ranije danas izjavio da Hrvatska nema neprijateljske namjere prema Srbiji i da srpski premijer Aleksandar Vučić nema razloga za nervozu zbog namjere Zagreba da nabavi balističke rakete.

Kotromanović je poručio da je Srbija susjed Hrvatskoj kojeg Zagreb uvažava i podržava da postane član Europske unije, no kazao je da kao članica NATO-a Hrvatska ima pravo na vlastitu obranu i razvijanje vlastitog sustava i vlastitih sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:35