IZNENAĐUJUĆA ODLUKA

'DAJTE OTKAZ MENI, A NE MOJOJ KOLEGICI KOJA JE SAMOHRANA MAJKA!' Vinkovčanka rasplakala radnike i direktora

Sibenik, 160311.Nezaposleni traze posao na oglasnoj ploci sibenskog zavoda za zaposljavanje HZZ.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

VINKOVCI - “Nećemo vam otkriti tko su glavni akteri ove naše priče, one će se već prepoznati”, kazala je Glasu Slavonije jedna od brojnih uposlenica vinkovačke tvrtke Unidal d.o.o., u kojoj se ovih dana dogodila zanimljiva, humana priča.

Naime, nedavno su u toj tvrtki tri osobe trebale dobiti otkaze. Među njima našla se i mlada samohrana majka dvoje djece, kojoj je ovaj posao jedini izvor prihoda.

Drago Osrečki, direktor Unidala, sazvao je sastanak s djelatnicima kako bi se odlučilo tko će dobiti otkaz. Predloženo je da to budu tri osobe koje su posljednje uposlene u tvrtki, a među njima je bila i već spomenuta samohrana majka. No, tok sastanka potpuno je neočekivano preokrenula jedna od također mlađih djelatnica Unidala.

- Kako sam još uvijek slobodna i bez obveza te živim kod roditelja, mogu li ja svoje radno mjesto prepustiti svojoj kolegici? - upitala je. - Želim svoje radno mjesto dati svoj kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju - rekla je direktoru, piše Glas Slavonije .

Pogledi su se suzili, neki su zaplakali, šef je spustio glavu očiju punih suza. - Moguće je... Da može! - odobrio je direktor.

Nitko nije mogao vjerovati da će ona takvo što učiniti, no kako je poslije objasnila, lakše će se snaći od kolegice koja uz djecu ima i kreditne obveze.

Tvrtka u Vinkovcima proizvodi otkivke za ovjesnu i spojnu opremu za sve vrste dalekovoda, za elektrifikaciju željezničkih pruga, automobilsku industriju, kao i sve druge vrste otkivaka različitih namjena. Unidal zapošljava oko 130 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2021 12:20