PROMJENE NA VRHU

Đakić nakon 17 godina odlazi s pozicije šefa lokalnog HDZ-a: ‘Nije bilo nikakve prisile‘

Jedan od najdugovječnijih HDZ-ovaca na čelu lokalnih organizacija odlučio kako se više neće kandidirati za funkciju šefa
Josip Đakić
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon 17 godina koliko je proveo na čelu HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić prepustio je ovu funkciju aktualnom tamošnjem županu Igoru Androviću. Dobro, nije je baš doslovno prepustio, jer je Andrović taj mandat dobio na nedjeljnim unutarstranačkim izborima, no kako je bio jedini kandidat dileme zapravo nije bilo. To mu je, pak, omogućila činjenica da je Đakić, jedan od najdugovječnijih HDZ-ovaca na čelu lokalnih organizacija, odlučio kako se više neće kandidirati za funkciju šefa, iako su iz kuloara dolazile i informacije da je na to na neki način primoran. No, on to demantira.

- Nije bilo nikakve prisile prema meni ni prijepora. To je moja slobodna volja, a da se više neću kandidirati najavio sam još prije godinu dana. Dogovorili smo se da zamijenimo uloge i da je ubuduće s pozicije jednog od četiri potpredsjednika dajem potporu novom predsjedniku. Odlučili smo se za župana Androvića, jer smo i inače uvijek prednjačili po tome koliko smo povjerenje davali mladim ljudima, pa smo imali najmlađeg gradonačelnika Ivicu Kirina te najmlađeg župana i ministra Tomislava Tolušića. Ovo je samo nastavak tog principa našeg djelovanja – kazao je Đakić, dodavši kako je potvrda dobrih odnosa bila već u ponedjeljak kada su on i Andrović bili zajedno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Lukač.

- Ja sam tu i dalje kao saborski zastupnik i potpora ljudima u stranici i na terenu. Samo sloga i zajedništvo mogu graditi nove projekte – poručio je Đakić, koji je svojih 17 godina na čelu virovitičko-podravskog HDZ-a ocijenio vrlo uspješnima.

- Postigli smo odlične rezultate i realizirali brojne velike projekte od obnove dvoraca, škola, vrtića... Jedino još nismo završili brzu cestu Vrbovec – Bjelovar – Virovitica za koju sam rekao da neću otići u mirovinu dok se ne realizira. Uskoro će krenuti realizacija tog projekta, pa ću onda i ja moći u mirovinu. Također bih naglasio da je u jednom trenutku HDZ imao svoje dužnosnike na čelu svih gradova i općina u županiji, što također ima svoju težinu – istaknuo je Đakić, kojemu među HDZ-ovim biračima nikada nisu naštetile brojne afere i incidenti koji su se vezale uz njegovo ime, odnosno imena članova njegove obiteljima. Novi predsjednik tamošnje županijske organizacije, župan Andrović je, pak, i sam potvrdio da je njegov izbor rezultat dogovora s Đakićem, ali i središnjicom stranke.

- Nakon gotovo pet godina na čelu županije, s osjećajem posebne odgovornosti prema našoj županiji, žiteljima naše županije i HDZ-u kao stožernoj stranci, odlučio sam istaknuti kandidaturu za predsjednika županijske organizacije. Učinio sam to u dogovoru sa svim bitnim političkim akterima HDZ-a na lokalnoj i nacionalnoj razini. Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku Josipu Đakiću pod čijim je vodstvom HDZ ostvarivao velike pobjede i rezultate na području naše županije. Naša misija, bez obzira na promjenu na čelu stranke, ostaje nepromijenjena – nastaviti rješavati sve ključne probleme društva, boriti se za boljitak žitelja naše županije, vodeći se pritom državotvornim, domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim vrijednostima – istaknuo je Andrović. Uz Đakića, za potpredsjednike su izabrani Igor Fazekaš, Sanja Kirin i Saša Rister.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:53