HDZ-ovac U ‘ELEMENTU‘

Đakić prešao granicu, pala i zlokobna prijetnja: ‘Kad se promijeni državni odvjetnik, vi ste prvi na redu‘

Kome ste vratili 7.000 eura koje ste uzeli od Sabora? - pitao je predsjednika SDP-a zastupnik HDZ-a Josip Đakić

Josip Đakić

 Željko Puhovski/Cropix

Prvi dio današnje saborske sjednice - koja je bila svojevrsna predigra za najvažniju točku dnevnog reda: glasanje o Vladinu prijedlogu da se suca Ivana Turudića imenuje novom glavnim državnim odvjetnikom - obilježile su brojne uvrede, među kojima je bila i ona HDZ-ova zastupnika Josipa Đakića koji je u jednom trenutku predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu poručio: "Tko o čemu, Peđa o poštenju! Kome ste vratili 7.000 eura koje ste uzeli od Sabora?".

Đakić se referirao na sada već davno otkriće Jutarnjeg lista o tome kako je Grbin godinama uzimao naknadu za odvojeni život iako je cijelo to vrijeme živio u Zagrebu, a ne u rodnoj Puli, nakon čega je šef SDP-a rekao da je "jednoj udruzi koja se bavi humanitarnim radom i pomaganjem ljudima upatio 50 tisuća kuna".

Nakon što ga je podsjetio na tu sramotnu epizodu, Đakić je prešao granicu te je predsjedniku SDP-a uputio zlokobnu prijetnju poručivši mu: "Kad se promijeni državni odvjetnik, vi ste prvi na redu kojeg treba uhapsiti!".

Đakićeva prijetnja izrečena je nakon što je predsjednik SDP-a rekao da je "kriminalna organizacija otprije poznata policiji odlučila na čelo DORH-a staviti osobu povezanu s kriminalnim miljeom".

image

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:09