TEŠKE RIJEČI U SABORU

Đakić Staziću: Smijete se k'o kreten i tako izgledate

Kolega Đakić, prevršili ste mjeru i nije u redu nazivati zastupnika Stazića kretenom. To je uvredljivo i nemojte to raditi, rekao je Šeks
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Smijete se k'o kreten i tako izgledate - rekao je Josip Đakić (HDZ) zastupniku Nenadu Staziću (SDP) tijekom saborske rasprave o smanjenju povlaštenih mirovina.

HDZ-ov je zastupnik tako reagirao nakon što je Stazić je izjavio da će HDZ-ova većina nakon izbora ostaviti zemlju s negativnom stopom rasta kao što je to bio slučaj 1999. godine.

SDP-ovac Stazić na Đakićevu uvredu nije reagirao, ali jest predsjedavajući Vladimir Šeks (HDZ). - Kolega Đakić, prevršili ste mjeru i nije u redu nazivati zastupnika Stazića kretenom. To je uvredljivo i nemojte to raditi - rekao mu je Vladimir Šeks i svom stranačkom kolegi udijelio opomenu.

Inače, većina saborskih klubova, osim Kluba HNS-HSU, poduprla je prijedlog Vlade da se za 10 posto smanje povlaštene mirovine. Smanjenje se neće odnositi na mirovine 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i rudara iz ugljenokopa Tupljak, kao ni na mirovine radnika profesionalno izloženih azbestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:59