INTEGRACIJA

Dalija Orešković i Marijana Puljak spojile svoje stranke i stvorile partiju jednostavnog naziva

Na izbornoj skupštini članovi su izabrali supredsjednički model vođenja stranke
Marijana Puljak i Dalija Orešković
 Goran Mehkek/Cropix

Integracijom Stranke s Imenom i Prezimenom (SiP) i stranke Pametno u nedjelju je rođena nova politička partija jednostavnog naziva - “Centar”. Na Skupštini stranke Pametno obavljeno je spajanje dviju stranaka.

“Budući da hrvatski zakoni ne dopuštaju pravnu mogućnost formalnog spajanja dviju stranaka, spajanje se tehnički provelo tako da su se članovi SiP-a učlanili u Pametno koje je promijenilo ime u Centar”, objasnili su iz najnovije stranke u zemlji.

Na izbornoj skupštini članovi su izabrali supredsjednički model vođenja stranke, a za supredsjednike Centra izabrani su saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak, te Marin Račić i Dario Carev.

Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom suradnju su, podsjetimo, započele zajedničkim izlaskom na srpanjske parlamentarne izbore.

- Kratkoročni cilj centrista je okupljanje što većeg broja uglednih pojedinaca kako bi se ponudila održiva i uvjerljiva programska, idejna i kadrovska alternativa HDZ-u i SDP-u. U sklopu tih nastojanja, cilj je u što kraćem roku zadobiti povjerenje birača iskazano u anketnom rejtingu većem od pet posto te pripremiti se za lokalne izbore kako bi u svim urbanim centrima ponudili istinsku alternativu i kandidate koji mogu donijeti promjene u svojim sredinama - poručili su iz nove stranke.

U svom političkom djelovanju stranka Centar, poručuju, zalagat će se za više građanskih sloboda, manji utjecaj države u ekonomiji te promovirati "snažne antikorupcijske politike čiji je cilj stvaranje zdravijeg državnog uređenja koje bi jamčilo dugoročni opstanak Hrvatske".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:28