DRAGAN KOVAČEVIĆ

‘Dalija Orešković se slika pred klubom, a prva je pala, na koljenima me molila za posao u Janafu!‘

Za Orešković i Puljak je kazao da su ‘uništavači društvenog napretka koji uvijek traže neke lopove i kriminalce‘
Marijana Puljak i Dalija Orešković
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon izlaska iz tromjesečnog istražnog zatvora u utorak poslijepodne, bivši direktor Janafa i drugoosumnjičeni u aferi Janaf, Dragan Kovačević izjavio je kako nije ''ukrao niti jednu lipicu'' te da će na sudu dokazati svoju nevinost.

''Ja bih se na glavu iz aviona valjda bacio da sam ukrao jednu lipicu. Ja sam iz relativno bogate slavonske obitelji i nisam odrastao u siromaštvu. Ovo nije lako izdržati kada znate da niste ništa krivi, a na sudu ću dokazati svoju nevinost'', kazao je Kovačević po izlasku iz remetinečkog zatvora u kojem je, tvrdi, završio spletom okolnosti.

Kovačević je govorio i o svom klubu u Slovenskoj te se osvrnuo i na Daliju Orešković koja je s Marijanom Puljak, nakon što se saznalo da je predsjednik Zoran Milanović za vrijeme lockdowna bio u klubu, na zid ispred kluba zalijepila ploču na kojoj je pisalo "Ured predsjednika Republike Hrvatske".

"I onda se tamo ide slikati Dalija Orešković, koja je prva pala, na koljenima me molila za posao u Janafu”, rekao je Kovačević kratko, piše tportal.

Nastavio je dalje objašnjavati što se i kako u klubu događalo te je dodao da su Dalija Orešković i 'ona aktivistica iz Splita', misleći pritom na Marijanu Puljak 'uništavači društvenog napretka koji uvijek traže neke lopove i kriminalce'.

Podsjetimo, u listopadu je otkriveno da je odvjetnički ured Dalije Orešković radio za Janaf, što je u jednom trenutku kritizirao i predsjednik Milanović.

Orešković je kazala da je njezin ured bio angažiran 2018. godine za poslove vezane uz uvođenje GDPR-a te da se radilo o jednokratnom poslu s javnim poduzećem.

Orešković je naknadno na Facebooku objavila i fakturu za posao koji je njezin ured odradio za Janaf na kojoj se piše kako je za 68 radnih sati, koliko je ured Dalije Orešković radio za Janaf, naplaćeno 42.500 kuna s PDV-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:34