GDJE OVOG IMA?

Dalmatinci u šoku - kapelicu Majke žalosne prodaju za apartman! Jedna je već kemijska čistionica...

Ovo nije prvi put da je kapelica Majke Žalosne oglašena. Još 2020. nudila se kao zamjena za automobil

Kapelicu prodaju za apartman

 Screenshot Rtl, Cropix/

Ovo nije prvi put da je kapelica Majke Žalosne oglašena. Još 2020. agencija za nekretnine, koja ju je stavila na tržište, nudila je opciju i zamjene za automobil.

Obitelj kojoj je kapelica pripadala navodno se odlučila na prodaju jer svjetovno-crkvena vlast nije htjela pomoći oko obnove, piše rtl.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Na tržištu u Dubrovniku se, naime, ponovno našla kapelica-apartman od 25 četvornih metara izgrađena davne 1882. godine. Kapelica Majke Žalosne prodaje se već godinama, a vaša može biti za 120 tisuća eura. Međutim, Dubrovčani negoduju.

"Kod nas se sve može. Znate što se s Hrvatskom može, mogu i svetog Vlaha prodati, ništa me ne bi čudilo!", govori Dubrovčanin Đuro Perić. S njim se slaže i sugrađanin Antonio Bender koji misli da se svetište ne bi smjelo prodavati.

"Ne ide mi u glavu da kapelicu prodaju kao apartman. To nije normalno", podržao ih je Niko Krvarović iz Dubrovnika.

Obitelj kojoj je kapelica pripadala navodno se odlučila na prodaju, jer svjetovno-crkvena vlast nije htjela pomoći oko obnove. S druge strane, agencija koja posreduje u prodaju kapelice nije bila zainteresirana za komentar, navodi rtl.hr.

Prodaje se i otok

Zanimljivo je i da ovo nije prvi put da se kapelice u Dubrovniku prenamjenjuju. Jedna je tako već desetljećima kemijska čistionica. Cijene nekretnina na jugu već godinama divljaju, a sada su očito popularni i neobični objekti.

Osim kapelice u Lapadu, prodaje se i otok u malostonskom zaljevu, i to za 3 milijuna i 250 tisuća eura. Zna to vrlo dobro dubrovački agent za nekretnine Frano Bezić, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Ima nekoliko otoka, neki su i kupljeni, no najveći problem je što se na njima ne može graditi. Sve će pronaći svog kupca, samo je pitanje cijene", kazao je Bezić koji ipak misli da je cijena kapelice preskupa.

"Kvadrat može najviše biti 4000 eura", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:40