NAJAVILI ŽALBU

Dalmatinski hotel u kojem holivudske zvijezde noćenje plaćaju 8000 € blokiran zbog duga: ‘Cifra je milijunska‘

Riječ je o predbilježbi prava vlasništva nad objektima i parcelama hotelske kao privremenoj mjeri osiguranja naplate

Villa Dubrovnik

 Tonci Plazibat/Cropix

Tvrtka "Villa Dubrovnik", vlasnik istoimenog luksuznog dubrovačkog hotela, posredstvom Zagrebačke burze izvijestila je kako su od Trgovačkog suda u Dubrovniku zaprimili tužbu i privremenu mjeru predbilježbe prava vlasništva nad nekretninama od strane zagrebačke kompanije "Europrojekt".

Riječ je o predbilježbi prava vlasništva nad objektima i parcelama hotelske kao privremenoj mjeri osiguranja naplate nešto manje od 2 milijuna eura koliko zagrebačka tvrtka potražuje od dubrovačke.

- Budući da se u cijelosti osporavamo osnovanost zaprimljenog, jer analiza pravnih činjenica spora pokazuje pozitivnu poziciju naše tvrtke, u predviđenom zakonskom roku nadležnom sudu dostavit ćemo odgovor na tužbu te izjaviti žalbu na odluku o određivanju mjere radi osiguranja. Procjena Uprave jest uspješan ishod sudskog spora za tvrtku - ističe se u obavijesti "Ville Dubrovnik" iz koje Slobodnoj Dalmaciji, kako su istaknuli, zbog strogih pravila Zagrebačke burze, nisu mogli pojasniti zbog čega je nastala ovakva situacija.

- Zbog činjenice da smo uvršteni na Zagrebačku burzu (i relevantnih pravila koja moramo poštovati) nismo u mogućnosti komunicirati ništa više od onoga što je već objavljeno - kratko je poručio Ivan Rudolf Gajić, direktor hotela "Villa Dubrovnik", a pojedinosti o ovome slučaju novinari Slobodne Dalmacije potražili su i kod građevinske tvrtke "Europrojekt", no od njih još uvijek nisu dobili odgovor..

Dok se ne riješi spor oko duga koji se navodi u iznosu od 1,97 milijuna eura s pripadajućim kamatama, "Villa Dubrovnik" tako privremeno ne može prodati ili kreditno opteretiti parcele pod katastarskim brojem 1840 (površina 1905 četvornih metara), broj 1855/1 (2312 kvadrata), broj 1855/2 (1734 kvadrata) i broj 2455 (88 kvadrata).

Također, blokirana su zemljišta pod brojem 1837 (248 četvornih metara), broj 1838 (66 kvadrata), broj 1856/1 (42 kvadtrata), broj 1856/2 (280 kvadrata), broj 1818 (4910 kvadrata) i broj 1774/1.

Podsjetimo, do prije dvije godine vlasnik tog luksuznog hotela koji se nalazi u neposrednoj blizini dubrovačke povijesne cjeline bila je "Dogus Grupa", turskog milijardera Ferita Sahenka, u kojoj je "Villa Dubrovnik" bila dio njihova brenda luksuznih hotela "Mytha Anthology".

Kompleks je u potpunosti rekonstruiran te je 2011. otvorio vrata kao boutique hotel s pet vjezdica i 56 luksuznih soba u kojima noćenje navodno zapada i do 8000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:19