POTPISAN SPORAZUM

DAMIR BAJS SE PRIDRUŽIO RESTART KOALICIJI Bernardić: 'Predstoji nam borba protiv najvećeg virusa koji je pogodio Hrvatsku - virusa HDZ-ove korupcije'

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs pridružio se RESTART koaliciji, potpisavši u subotu u Bjelovaru sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima sa SDP-om, HSS-om i Snagom.

Koalicijski sporazum s predsjednikom Nezavisne liste Damira Bajsa potpisali su prdsjednik SDP-a Davor Bernardić i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Bernardić je u izjavi izrazio zadovoljstvo što se koaliciji pridružio i Bajs, za kojega je rekao kako je jedan od najuspješnijih hrvatskih župana, ističući da je zadatak koalicije nakon pobjede na izborima biti “čupanje” građanki i građana iz gliba korupcije koji im je priuštio HDZ.

Fotogalerija: Potpisivanje Sporazuma između Restart koalicije i Damira Bajsa

Bernardić: Predstoji nam borba protiv najvećeg virusa - virusa HDZ-ove korupcije

"Od danas sam još sigurniji u našu pobjedu. Predstoji nam borba protiv najvećeg virusa koji je pogodio Hrvatsku - virusa HDZ-ove korupcije. Protiv korupcije ćemo se boriti svim sredstvima, mijenjajući zakone, postrožujući kazne, ali i reformirajući pravosuđe", poručio je.

Dodao je kako župan Bajs najbolje zna kako je to kada je na vlasti "HDZ-ov maćehinski odnos prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, što stanovnici ove županije sigurno nisu zaslužili".

"Ovo je županija vrijednih i poštenih ljudi koji žele živjeti od svojega rada i žele se razvijati. Naša koalicija to će im i omogućiti”, naglasio je Bernardić te građane zamolio da izađu na izbore i "kažu 'ne' lopovluku koji su morali gledati zadnje četiri godine".

"Kažite 'ne' Vladi koja je zbog korupcije morala promijeniti 11 ministara i koja je korupciju praktično ozakonila. Kažite ne trgovačko-žetonskoj koaliciji Bandić-Plenković-HNS”, naglasio je.

Bajs: RESTART-u sam se pridružio jer su građanima potrebne promjene

Bajs je istaknuo da se RESTART koaliciji pridružio jer su građanima potrebne promjene, posebno naglasivši potrebu decentralizacije.

"Mi ovdje želimo veću brigu o poljoprivredi, želimo decentralizaciju, želimo da se projekti svuda odvijaju, a ne samo u Zagrebu”, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 11:47