SUKOB SA SANADEROM

Damir Beuk: 'Napao me zbog čizama koje na sebi imaju srbijanski grb'

 Damjan Tadić / CROPIX

Odbijanje Darka Beuka da u ime Hrvatskih šuma kupi zgradu u Planinskoj Sanader mu je, tvrdi, jako zamjerio. Prvi put je za zgradu čuo od člana Uprave Mate Štimca, koji mu je rekao kako bi HŠ mogao kupiti zgradu od Fiolića, no Beuk mu je rekao da tvrtka razmatra gradnju nove zgrade.

Ubrzo ga je, međutim, kontaktirao i Čobanković koji mu je rekao da bi ipak trebalo kupiti tu zgradu, i to preko leasinga da se ne vidi da je u poslu i Fiolić. Ubrzo mu u ured dolazi i Fiolić koji mu je rekao da bi mu zgradu prodao za 25-27 milijuna kuna, a spomenuo mu je i da je premijer suglasan da se zgrada kupi. Zatražio je i procjenu od Erste nekretnina, a oni su mu pokazivali nekakvu procjenu na oko 30 milijuna kuna.

Loša odluka

Međutim, povjerenstvo u HŠ-u ukazivalo mu je da je to loša odluka. No, Beuk je kazao da se najviše bojao zbog toga što mu je Čobanković rekao da to nikako ne smije biti posao direktno s Fiolićem, a što su pak tražile Erste nekretnine. “Nazvao sam Čobankovića, a on mi je rekao kako ne smije biti direktno s Fiolićem, pa to nikada nisam niti uputio pred Nadzorni odbor”. Međutim, ni kriv ni dužan, uskoro je osjetio da je u nemilosti premijera. Na stranačkome skupu u Karlovcu pozvan je u jednu zasebnu prostoriju gdje je bio i Sanader, ali i Fiolić, a Sanader ga je odmah verbalno napao.

Socijalno mrtav

“Rekao mi je da su Hrvatske šume od neke tvrtke iz Srbije nabavile zaštitne čizme koje na potplatama imaju srbijanski grb, te na zemlji ostavljaju trag srbijanskoga grba. Rekao mi je da sam socijalno neosjetljiv i da sam zakinuo sindikate prilikom sklapanja novoga kolektivnoga ugovora. Bio je jako ljut na mene i potjerao me iz te prostorije. Kasnije sam bio pozvan na jedan stranački skup kod Fiolića u Malu Mlaku. Fiolić me pozvao nasamo i rekao kako mi je Sanader zamjerio što nisam kupio zgradu u Planinskoj i da me odmah htio smijeniti. Kasnije sam doznao i da je Sanader pozvao Čobankovića na jedan ručak u Baltazar, najvjerojatnije da bi mu rekao da me smijeni.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:30