UOČI SJEDNICE VIJEĆA

Damir Habijan: HDZ je jedini koji je vjerodostojan u Gradskom vijeću Varaždina

U vezi s točkama dnevnog reda Habijan je rekao da će Klub vijećnika HDZ-a poduprijeti rebalans proračuna

Damir Habijan

 Željko Hajdinjak/Cropix

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan rekao je u srijedu, uoči sutrašnje sjednice varaždinskoga Gradskog vijeća, da je ta stranka jedina u radu tog vijeća ostala vjerodostojna, a poručio je da će poduprijeti rebalans proračuna jer će on obuhvatiti projekte koje zagovaraju.

U vezi s točkama dnevnog reda Habijan je rekao da će Klub vijećnika HDZ-a poduprijeti rebalans proračuna jer će on obuhvatiti projekte koje oni zagovaraju, a vijećnica Silvija Cupar je rekla da je riječ o projektima uređenja Ulice Vatroslava Lisinskog i obnove Habdelićevog trga, za koje se gradski HDZ zauzima godinama.

Optuživši druge gradske vijećnike da nisu vjerodostojni, Habijan je poručio kako sporovi opterećuju Grad Varaždin, zbog čega će HDZ poduprijeti i nagodbu s T&H Investom.

„Sporovi već sad traju nekih deset godina i zasigurno će potrajati još toliko. S druge strane, ishod u tim sporovima je vrlo upitan i neizvjestan”, rekao je Habijan, dodajući kako će poduprijeti i izmjenu odluke o zaduženju Grada izdavanjem municipalnih obveznica, ponajprije zbog povećanja iznosa za Sportsko-rekreacijski centar "Beli kipi".

U vezi s prijedlogom odluke o kupnji nekretnina od Veterinarske stanice Varaždin, Habijan je ocijenio da platforma Budimo grad s bezobraznim i klevetničkim napisima pokazuje svu demagogiju i licemjerje, a njihov vijećnik Hrvoje Petrić je hodajući sukob interesa.

„HDZ će sutra predložiti skidanje točke Veterinarske stanice s dnevnog reda zato što je Budimo grad jučer izašao s vrlo bezobraznim i klevetničkim naslovom kojim aludira da će troje vijećnika HDZ-a glasati za to jer se radi o četiri milijuna kuna više nego što bi se trebalo platiti”, najavio je Habijan.

Dodao je da Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama, u kojem su vijećnici Dražen Čelar, Ivan Obadić i Hrvoje Petrić iz platforme Budimo grad, predlaže kupnju te nekretnine za 3,9 milijuna kuna.

Kako je istaknuo, u mišljenju tog povjerenstva stoji da je kupnja te nekretnine bitna za zaokruživanje područja buduće poslovne zone Brezja te kako je prilikom pregleda dokumentacije utvrđeno da je procjena vrijednosti napravljena u skladu sa Zakonom o procjeni vrijednosti nekretnina i podzakonskim propisima.

„To što su potpisali Čelar, Obadić i Petrić je dijametralno suprotno od onog što su napisali na svojoj Facebook stranici" ustvrdio je Habijan i upitao: "Otkud im obraza da sada stavljaju sumnju na vijećnike HDZ-a?”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 18:45