DEKAN I PROFESOR

Damir Jugo: ‘Milanović posprdno govori o veleučilištima i ovo mu nije prvi put. Prešao je sve granice‘

Doc. dr. sc. Damir Jugo dekan je Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment

Damir Jugo

 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola Hrvatske, Damir Jugo, reagirao je na jučerašnji istup predsjednika Zorana Milanovića. Mnogima je, naime, promaklo da je Milanović, ne prvi puta, omalovažavao javna veleučilišta.

Svoje obraćanje predsjedniku Milanoviću, Jugo započinje uvodnom: – „Jednom je slučajnost, dvaput više nije“, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

„U jučerašnjoj razmjeni Milanović-Banožić potpuno mi je promakao jedan dio nastupa predsjednika Milanovića u Vukovaru u kojem je (opet!) posprdno govorio o veleučilištima kao obrazovnim ustanovama odnosno visokim učilištima. Da preciziram, rekao je "...ne ovdje za 500 maraka na veleučilištu gdje je ovaj (Banožić) doktorirao, ili autoškoli".

Nažalost, ovo predsjedniku Milanoviću nije prvi puta da ovako podcjenjivački govori o veleučilištima, a onda naravno i stručnim studijima i njihovim studentima. Isti je narativ koristio i kada se svađao s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom koji je bio dekan Veleučilišta u Šibeniku. Samo dan nakon te izjave se ispričao studentima veleučilišta i stručnih studija.

Kao predsjednik Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske najoštrije osuđujem ovakve podcjenjivačke i neprimjerene izjave prema jednoj vrijednoj vertikali visokog obrazovanja, kao i način komunikacije koji je evidentno prešao sve mjere i granice političke polemike i koji vrijeđa ne samo sudionike takve komunikacije nego sada i obrazovne ustanove, studente, nastavnike i mnoge druge.

Zatražio bih i ispriku od predsjednika Milanovića, ali s obzirom da se već jednom ispričao (studentima) pa ponovio vrlo sličnu kvalifikaciju, očito nije bila iskrena pa to neću niti učiniti“.

Doc. dr. sc. Damir Jugo dekan je Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, ujedno profesor je strateškog i kriznog komuniciranja na Katedri za odnose s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:59