PROBLEMI U STRANCI

Damir Kajin o IDS-u: ‘Bilo je tu bogaćenja mimo rada, pa čak i bijeloga‘

‘IDS je jedna priča koja se polako urušava. No, na prostoru Istarske županije pojavit će se nešto što će naslijediti tu priču...‘

Damir Kajin

 Dragan Matić/Cropix

Damir Kajin, gradonačelnik Buzeta i bivši dugogodišnji IDS-ovac, u Dnevniku N1 televizije komentirao je situaciju u toj stranku. Osvrnuo se i na Borisa Miletića koji je u subotu napustio stranku, piše N1.

"U cijeloj ovoj priči bitna je samo jedna rečenica, i to ona Miletića – da je sljedeći potez na njemu. Bit je u sljedećem: ako Miletić podnese ostavku, onda idu izbori u Istri. Ako idu izbori, IDS te izbore gubi", ističe Kajin.

Istaknuo je da neće nikoga sada "cipelariti" pa nastavio: "Bilo je tu bogaćenja mimo rada, pretvaranja javnog u privatno, zakupljivanja medija, pa čak i onoga bijeloga i tako dalje. Kad govorimo o Miletiću, on je povrijeđen. S druge strane, materijalno je apsolutno zbrinut, ima pravo na saborsku mirovinu koju sam i ja iskoristio, materijalno je riješen. Međutim, nakon gubitka izbora, tko mu okreće leđa? Oni koje je cijelo to vrijeme štitio."

Kajin navodi da Istra ima brojnih problema, ali da je sve to moguće riješiti, prenosi N1.

"Miletića zasigurno na političkoj pozornici u dogledno vrijeme više neće biti. IDS je jedna priča koja se polako urušava. No, na prostoru Istarske županije pojavit će se nešto što će naslijediti tu priču 90-ih godina kada je IDS pričao istinsku priču o onim vrijednostima po kojima su nas u Hrvatskoj propoznali", zaključio je Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 04:05