POVUKAO OSTAVKU

DAMIR KRSTIČEVIĆ OSTAJE MINISTAR OBRANE! 'Odlučio sam ostati nakon brojnih razgovora s premijerom, njemu sam posebno zahvalan'

 
Ministar obrane Damir Krstičević i posada broda Krka
 Jakov Prkić / CROPIX

Vezano za ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) poslalo je priopćenje kojim prenose izjavu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, koji ipak odustaje od ostavke.

Podsjetimo, Krstičević je ponudio ostavku prošlog tjedna nakon izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da se "vojska mogla ranije poslati" da pomogne u Dalmaciji na mjestima koje su pogodili požari. Ostavku su isti dan javno odbili premijer Andrej Plenković, ali i predsjednica koja je kazala da izjava nije bila kritika Krstičeviću i da on odlično obavlja svoj posao.

- Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv - počinje svoju izjavu Krstičević.

Zagreb, 241116. 
Vojarna Croatia.
Nakon sastanaka ministra obrane Damira Krsticevica sa saborskim odborom za obranu i premijerom, Andrejem Plenkovicem, nacelnik glavnog stozera, Mirko Sundov, upoznao je prisutne sa stanjem u vojarni. 
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

- Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.

Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.

Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Na kraju, moram zahvaliti mojim brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i brojnim građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke potpore - rekao je Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2022 19:06